310
H Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, απαντώντας στον Νίκο Φίλη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Mετωπική Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή: «Παριστάνετε την υπουργό» – «Κάνετε σόου»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 16:07
H Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, απαντώντας στον Νίκο Φίλη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Mετωπική Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή: «Παριστάνετε την υπουργό» – «Κάνετε σόου»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 16:07

Σε μετωπική σύγκρουση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση.

Ολα άρχισαν έπειτα από σφοδρή επίθεση, με βαρύτατους και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που εξαπέλυσε εις βάρος της υπουργού ο Νίκος Φίλης.

«Η κυρία υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την Νίκη Κεραμέως για τη μη κατάθεση της σύμβασης με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση στη Βουλή, και κατηγορώντας την ευθέως ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Εχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση», υποστήριξε ο κ. Φίλης, την ώρα που η λύση της τηλεκπαίδευσης εφαρμόζεται μαζικά και σε πλήρες ωράριο, με περισσότερες από 300.000 ψηφιακές τάξεις και 6 εκατ. συμμετοχές μαθητών αθροιστικά την ημέρα.

Γιατί ποιος θα πίστευε μόλις πριν από λίγους μήνες ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργούσε και παρά τα πρώτα τεχνικά προβλήματα, θα έκαναν τελικά κανονικά μάθημα 1,6 εκατ. μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές. Και μάλιστα, με μηδενική χρέωση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς και τη μηδενική χρέωση για την dial-in πρόσβαση μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.

Ο Νίκος Φίλης, όμως, επέμεινε και συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στην υπουργό, της φώναζε να απαντήσει «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια». Για την τηλεκπαίδευση…

Η κυρία Κεραμέως δεν άφησε αναπάντητα τα τσιτάτα που βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς του με τη σειρά της «άθλιο σόου προς άγραν επικοινωνιακών εντυπώσεων».

«Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα. Γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό, ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα, μη δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», παρατήρησε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στον κ. Φίλη.

Εκείνος ωστόσο επέμεινε: «Η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας» της είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...