184
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2019, 19:28

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2019, 19:28

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου για να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Πάνω από 100 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, όπως επίσης πέντε αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα ήταν στο μέτωπο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν πέντε υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης και δύο μηχανήματα έργου.

Τις απογευματινές ώρες υπήρξε αναζωπύρωση ή νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο.

Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής ζήτησαν να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος, που είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προς την περιοχή της Περαίας. Στον χώρο, που βρίσκεται κοντά σε οικισμό Ρομά, καίγονταν απορρίμματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν συνέτρεξε κίνδυνος για ανθρώπους ή περιουσίες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου, στον Διόνυσο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...