2290
Τρομακτική η εικόνες της πυρκαγιάς και αργά το βράδυ της Δευτέρας | INTIMEnews

Μεγάλη φωτιά στη ΝΑ Αττική – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 14:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2023 00:03
Τρομακτική η εικόνες της πυρκαγιάς και αργά το βράδυ της Δευτέρας
|INTIMEnews

Μεγάλη φωτιά στη ΝΑ Αττική – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 14:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2023 00:03

Η πρώτη μεγάλη φωτιά στην Αττική για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά, και μέσα λίγες ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τις φλόγες να τυλίγουν αρκετά σπίτια.

Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

00:03 Για την χειρότερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας στην περιοχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνίδας, Χρήστος Γκίνης για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς δεν κατέστη δυνατό να σωθούν σπίτια, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες.

«Είναι πολλές οι εστίες πυρκαγιάς, ο αέρας είναι πολλά μποφόρ» πρόσθεσε. «Προτεραιότητά μας είναι να μην καούν άλλα σπίτια και νωρίτερα δώσαμε εντολή για εκκένωση αρκετών οικισμών».

«Ο δήμος Σαρωνικού έχει 30.000 και παραπάνω μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι όμως γίνονται 100.000» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σαρωνίδας.

23:58 Ο καπνός από τον Κουβαρά Αττικής έφτασε μέχρι τα Κύθηρα.

22:48 Την αυτόφωρη σύλληψη δύο Ελλήνων που έκαναν θερμές εργασίες στο Καπαράλλι Βοιωτίας ανακοίνωσε ο υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη ενημέρωση.

«Παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις, είτε από αμέλεια είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 πυρκαγιές» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ο υπουργός έκανε έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή στην αυριανή ημέρα.

22:27 Λίγο μετά τις 21:00, οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς.

Πλέον, το βάρος «πέφτει» στα επίγεια μέσα τα οποία θα επιχειρούν, όπως φαίνεται, όλο το βράδυ σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα.

Τα εναέρια μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

22:09 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών» τονίζει σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

21:30 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

Επίσης κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

21:25 Πολύ δύσκολη αναμένεται και η Τρίτη σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν στο Αιγαίο μέχρι και τα 7 μποφόρ.

21:14 «Θα καταγραφούν οι ζημιές και θα αποζημιωθούν οι πολίτες» τονίζει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Δείτε περισσότερα εδώ 

20:51 Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες με τις Αρχές και τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Δείτε τις εικόνες:

20:47 Σε 167 απεγκλωβισμούς πολιτών προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε Κουβαρά και Λουτράκι.

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός και η εκπρόσωπος τύπους της ΕΛΑΣ Κων/να Δημογλίδου από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε νεότερη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Κορινθία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, στην Καλλιθέα Λουτρακίου η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό και παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την κίνησή τους στην Πατρών – Αθηνών.

20:43 Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις σημερινές πυρκαγιές ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα: Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).

Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών.

20:28 Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά, όπου ξέσπασε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει σκορπίσει την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

20:16 Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε, και πάλι σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Ειδικότερα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

19:40 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πυροσβεστικές, σημειώθηκε αναζωπύρωση στο Πανόραμα ενώ στην Ανάβυσσο κινδυνεύουν ακόμα αρκετές κατοικίες.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο kathimerini.gr είπε ότι «η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί» και «το μέτωπο κινείται κυκλικά του Πάνειου Όρους».

Τα ανοιχτά μέτωπα εκτείνονται από τα Καλύβια  μέχρι το Λαγονήσι, την Ανάβυσσο και την Σαρωνίδα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι φλόγες κινούνται προς την Κερατέα.

18:38 Σε νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών προχώρησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Τόνισε η πυρκαγιά στην ΝΑ Αττική κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, ενώ εστάλησαν 5 μηνύματα από το 112.

Γνωστοποίησε επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού ως υπόπτου για την φωτιά που ξεκίνησε στον Νέο Κουβαρά.

Δείτε την ενημέρωση:

18:30: Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων στις 6 μ.μ. έφτανε τα 4-5 Μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 6-8 μ.μ. το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων. Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

18:15: Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Νοτιοανατολική Αττική και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Ειδική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά να εκκενώσουν τα καταφύγια μαζί με τα ζώα ακόμα και προληπτικά και προτρέπει να καλέσουν στο 2131364020 όσους χρειάζονται απεγκλωβισμούς ζώων και φορτηγά για τη μεταφορά τους.

«Ηδη έχουμε καταφύγια που έχουν καεί τα περισσότερα ζώα. Η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο απελπιστική», αναφέρει η ανάρτηση.

Εκκένωση του Ιππικού Ομίλου στην Ανάβυσσο (Λιακός Γιάννης/ IntimeNews)

Παράλληλα, έκκληση για φορτηγά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια άλογα απευθύνει ο Ιππικός Ομιλος Καλυβίων «St. George». Οι στάβλοι βρίσκονται στο 10ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων – Αναβύσσου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945013006

18:09: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

– Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

18:02 Τα τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν εικόνες μέσα από φλεγόμενο σπίτι στην Σαρωνίδα και τις προσπάθειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής να περιορίσουν τις υλικές ζημιές.

17:28 Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από αργά το μεσημέρι και στο Λουτράκι. Σπίτια στον Αγιο Κωνσταντίνο έχουν τυλιχτεί στις φλόγες ενώ, λόγω της φωτιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Περισσότερα εδώ

17:06 Χάος στους δρόμους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Δείτε περισσότερα εδώ

16:50 Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους στο Λαγονήσι. Οσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να εκκενώσουν το σημείο με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

! 16:22 Εξαιτίας της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από το ύψος της Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα και λίγο αργότερα, περίπου στις 16.00, και στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

-Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

– Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

-Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.

-Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ οι όμορες Υγειονομικές δομές. Οπως έγινε γνωστό το ΕΚΑΒ, έχει λάβει δύο κλήσεις για ένα αναπνευστικό περιστατικό και ένα πιθανό εγκεφαλικό.

16:13 Τηλεοπτικά συνεργεία μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν ότι αρκετά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες

15:30 Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (επιτόπου έσπευσαν και επιχειρούν 150 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα -με τη συνδρομή και των ρουμάνων πυροσβεστών με 5 οχήματα, εθελοντών και εναέριων μέσων), η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα φθάνοντας λόγω και των ισχυρών ανέμων (έντασης έως και 7 Μποφόρ) που πνέουν στην περιοχή, μέχρι το Πανόραμα Σαρωνίδας

15:11 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στο κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν επτά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα S-64, ένα ΑΒ-214 και ένα συντονιστικό ΒΚ-117.

14:57 Σε έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.

14:22 H φωτιά κατευθύνεται νότια, έχοντας περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό προς Μελισσουργό – Τραμπουριά και όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής έχουν στήσει Συντονιστικό στο σημείο, ενώ ζητήθηκε προληπτική απομάκρυνση από Μελισσουργό προς Ανάβυσσο μέσω Λεωφόρο Αναβύσσου.

13:58 Mήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Πέτα προς Κερατέα.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού προς τους πολίτες ανέφερε:

«Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα.

Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

13:32 «Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις έχει περάσει από την Πέτα και έχει περάσει από την άλλη πλευρά του Πάνειου όρους που είχε καεί και πριν δέκα χρόνια. Τώρα κατευθύνεται προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα», ανέφερε ο πρόεδρος Καλυβίων Χρήστος Ράπτης, επιβεβαιώνοντας ότι οι φλόγες «έχουν περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές».

Οπως έκανε γνωστό στην πρώτη έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στις 15.00 εστάλη και νέο μήνυμα μέσω του 112 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια

13:11 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την πρώτη μεγάλη φωτιά στην Αττική φέτος, η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενημερώνει:

Με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν αυτή την ώρα (17.07.2023, 13:00) BA άνεμοι στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που ξεπερνούν τα 50 km/h. Η θερμοκρασία είναι στους 33 – 34 oC, ενώ η ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων εκτιμάται ως εξαιρετικά υψηλή (εκτιμώμενη υγρασία νεκρών δασικών καυσίμων χαμηλότερη του 8%). Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, η οποία καθοδηγείται από τους ενισχυμένους ΒΑ ανέμους. Επιπροσθέτως, οι ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών σε απόσταση από το κύριο μέτωπο λόγω της δημιουργίας και μεταφοράς καυτρών).

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν εξαιρετικά δυσμενείς έως αργά το απόγευμα (19:00/20:00), οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 10-11%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς.

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε ασφαλείς. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...