276
Φωτογραφία αρχείου από εκκλησία | Intime

Με διπλή μάσκα οι πιστοί στην εκκλησία, πώς θα τελεστούν οι λειτουργίες

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 18:38
Φωτογραφία αρχείου από εκκλησία
|Intime

Με διπλή μάσκα οι πιστοί στην εκκλησία, πώς θα τελεστούν οι λειτουργίες

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 18:38

Τα μέτρα για τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα είπε, στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών, τήρηση απόστασης 10 τ.μ. μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, επιβάλλεται στους πιστούς χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, με τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα έμφαση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας αρχίζει από τις 10:00 το βράδυ για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη την ολοκλήρωση των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 9:00 το βράδυ.

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των εννέα ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνιστάται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...