260
φωτ. αρχείου |

Λωρίδα Εξυπνάκηδων Ασυνείδητων (ΛΕΑ): το «τερμάτισαν» ξανά στην επιστροφή της Καθαρής Δευτέρας [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 11:47
φωτ. αρχείου
|

Λωρίδα Εξυπνάκηδων Ασυνείδητων (ΛΕΑ): το «τερμάτισαν» ξανά στην επιστροφή της Καθαρής Δευτέρας [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 11:47

Επιστροφή εκδρομέων βράδυ Καθαρής Δευτέρας,  Αθηνών – Κορίνθου. Oι ασυνείδητοι ήταν και πάλι εκεί. Πού αλλού: στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ή, άλλως,  Λωρίδα Εξυπνάκηδων Ασυνείδητων). Αυτή τη φορά όμως εκεί ήταν και η Τροχαία που πρόλαβε να κόψει μερικές δεκάδες κλήσεις.

«Γιατί να κάθομαι μποτιλιαρισμένος στην ουρά;  Θα ‘κλέψω’ από τη ΛΕΑ και θα γλιτώσω μερικά λεπτά», είπαν για μία ακόμη φορά οι γνωστοί «έξυπνοι» και γκάζωσαν περνώντας από τα δεξιά τους «βλάκες που πάνε με 20» στις άλλες λωρίδες κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού (δείτε το βίντεο κάτω).

Ο έλληνας οδηγός όμως, ξεπέρασε μέχρι και τον ίδιο του τον απαράδεκτο εαυτό, αφού για να γλιτώσει λίγα λεπτά, έκρινε σκόπιμο να μπει στη ΛΕΑ ακόμα και μέσα στο τούνελ της Κακιάς Σκάλας (φωτογραφία κάτω)!

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η εξυπνακίστικη και συνάμα επικίνδυνη συνήθεια, είναι o κολασμός του παραβάτη. Ο παλιός ΚΟΚ προέβλεπε πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Σε όσους πρόλαβε και σταμάτησε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας η Τροχαία, έτσουξε… Ισως βέβαια και να το ξανακάνουν.

Η δικαιολογία έτοιμη στα χείλη: «τόσοι περνάνε, εμένα βρήκες να σταματήσεις;»

Οι επικίνδυνοι ηλίθιοι όμως, είναι πολλοί και μόνο ο παραδειγματισμός με την επιβολή του Νόμου ίσως να τους κάνει λιγότερους…

Στο εξωτερικό λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, με απόλυτη εισπρακτική επιτυχία, η αποστολή των προστίμων – κλήσεων για τέτοιους είδους εξυπνάδες στον δρόμο (πόσω μάλλον σε άξονα του εθνικού δικτύου), στο σπίτι του παραβάτη.

Μήπως να ξεκινήσει και σε εμάς (τους έξυπνους);