255
| Nikos Libertas / SOOC

Κυρίτσης: Η κυβέρνηση «σκηνοθετεί» πόλεμο στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 08:00
| Nikos Libertas / SOOC

Κυρίτσης: Η κυβέρνηση «σκηνοθετεί» πόλεμο στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 08:00

Ο Γιώργος Κυρίτσης δεν είναι πια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άρα επισήμως εκφράζει μόνο την προσωπική του άποψη, θεωρητικά έχει την ίδια βαρύτητα με τη Μαρία Γιαννακάκη ή άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα του μικρόκοσμου της Κουμουνδούρου. Ομως δεδομένου ότι υπήρξε βουλευτής και μάλιστα διετέλεσε εκπρόσωπος του κόμματος στο θέμα του Προσφυγικού, η άποψή του έχει ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον. Και το άρθρο του στην κομματική «Αυγή», στο οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σκηνοθετεί» πόλεμο στον Εβρο, προκάλεσε, αν μη τι άλλο, αίσθηση.

Αν και στο άρθρο του ο κ. Κυρίτσης διαπίστωσε ως «προφανή» την «εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από τον Ερντογάν» συνέδεσε και αυτός τις δραματικές εξελίξεις στα σύνορα με τα όσα έγιναν στη Λέσβο και τη Χίο την περασμένη εβδομάδα.

«Μετά το φιάσκο και τα αίσχη των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, οι αφελείς του Μαξίμου έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα να ανακτήσουν το δεξιό κοινό σκηνοθετώντας έναν πόλεμο στον Εβρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για «εσωτερικό χειρισμό του χειρίστου είδους» και υποστήριξε πως στον Εβρο «έχουμε από τη μία πλευρά στρατό και αστυνομία και από την άλλη μερικές χιλιάδες ανθρώπους, διαφόρων εθνικοτήτων, πολλές οικογένειες με παιδιά, μωρά και κατοικίδια, που έχουν όλοι εξαπατηθεί από τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αντίθετα, είναι κάτι που μπορεί να καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία να βρεθεί η Ελλάδα υπόλογη».

Και κατέληξε: «Η ρητορική της κυβέρνησης στο θέμα παράγει ήδη αντιπροσφυγική όξυνση: το είδαμε στη Λέσβο με επιθέσεις εναντίον λέμβων στη θάλασσα, ξύλο σε δημοσιογράφους, φωτιά σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ από ακροδεξιούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...