369
Δύτης στην τοξική Κόκκινη Λίμνη κατά την επιχείρηση ανεύρεσης των σορών | Facebook/Brasal Marine Services Ltd

Κύπρος: Συγκλονίζουν διάλογοι και υποβρύχιες λήψεις από τις έρευνες για τα θύματα του σίριαλ κίλερ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 16:55
Δύτης στην τοξική Κόκκινη Λίμνη κατά την επιχείρηση ανεύρεσης των σορών
|Facebook/Brasal Marine Services Ltd

Κύπρος: Συγκλονίζουν διάλογοι και υποβρύχιες λήψεις από τις έρευνες για τα θύματα του σίριαλ κίλερ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 16:55

Ανατριχίλα προκαλούν οι πρώτες υποβρύχιες λήψεις από την τοξική Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο, όπου οι δύτες αναζητούσαν επί εβδομάδες τις σορούς των θυμάτων του καθ’ομολογίαν του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο των καταδυτικών ερευνών, έδωσε στη δημοσιότητα ένα 25λεπτο βίντεο, που ανάρτησε στο Facebook, από την επιχείρηση.

Για περισσότερες από 50 ημέρες οι δύτες της εταιρείας βουτούσαν με ειδικό εξοπλισμό και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν, να εντοπίσουν και να φέρουν στην επιφάνεια όλα τα θύματα του «Ορέστη».

«Βρήκα το ένα παιδί, με έκανε να νιώσω άσχημα, πώς ο δράστης το έκανε αυτό», λέει ο Βιτάλι Σρακ, δύτης από το Ισραήλ. «Με έκανε να νιώσω άσχημα γιατί είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταλάβω πώς ο δολοφόνος μπόρεσε να κάνει αυτά τα πράγματα».

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα. Ηταν κάτι που δεν ήθελα να δω. Τη στιγμή εκείνη ένιωσα οργή διότι είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε, ειδικά με τα μωρά», αναφέρει χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας.

Εκτός από τις φωτογραφίες, συγκλονιστικός είναι και o διάλογος του δύτη που εντόπισε τη σορό της άτυχης εξάχρονης Σιέρα με τον συντονιστή την τραγική εκείνη στιγμή.

Τον διάλογο αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο του STAR:

Δύτης: Το βαστάω μέσα στο χέρι μου, εντάξει;
Συντονιστής: Λοιπόν, έρχεται ο Δημήτρης από εκεί…
Δύτης: Θα ανεβάσουμε σιγά-σιγά πάνω…το μωρό…δεν έχω λόγια

Ενας από τους δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες μιλά για τη χαρακτηριστική φωτογραφία, όπου μετά από πολύωρες προσπάθειες κάτω από το νερό βγαίνει και σηκώνει τα χέρια του προς τον ουρανό.

«Εχω κι εγώ ένα μωρό έξι χρονών, τον γιο μου. Ο δύτης εκεί κάτω περνάει δυσκολίες έτσι το μόνο πράγμα που μπορείς να παρακαλέσεις εκείνη την ώρα να σε βοηθήσει, είναι ο Θεός», είπε.

Ο δύτης σηκώνει τα χέρια προς τον ουρανό, ικετεύοντας

Η  Σιέρα ήταν το έβδομο και μικρότερο θύμα του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Επισκοπιό και η σορός θα μεταφερθεί στη Ρουμανία, μετά από επιθυμία του πατέρα της, όπου θα ταφεί.

Δύτης στην Κόκκινη Λίμνη – Facebook/Brasal Marine Services Ltd

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...