294
O Nτόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις απειλές... | REUTERS/Chris Wattie

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά με αποκλεισμό από τη νέα NAFTA

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 19:15
O Nτόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις απειλές...
|REUTERS/Chris Wattie

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά με αποκλεισμό από τη νέα NAFTA

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 19:15

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ. απείλησε σήμερα Σάββατο να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο.

Μάλιστα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, ο Καναδάς θα είναι εκτός»  έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο αγαπημένο του Twitter.

Αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να παρέμβει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, απλώς θα τερματίσω ολοκληρωτικά τη NAFTA και θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

Εν συνεχεία με δεύτερο tweet συμπλήρωσε: «Να θυμάστε ότι η NAFTA ήταν μία από τις καλύτερες εμπορικές συναλλαγές που έγιναν ποτέ. Οι ΗΠΑ έχασαν χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ήμασταν πολύ καλύτεροι πριν από τη NAFTA – δεν έπρεπε ποτέ να υπογράψουμε. Ακόμη και ο Φόρος ΦΠΑ δεν υπολογίστηκε. Κάνουμε νέα συμφωνία ή επιστρέψουμε στην προ-NAFTA!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...