199
Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι... γνωστοί άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Κοσμήτορας ΑΠΘ: 20.000 ευρώ οι ζημιές από τα επεισόδια

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 23:03
Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι... γνωστοί άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου
|ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Κοσμήτορας ΑΠΘ: 20.000 ευρώ οι ζημιές από τα επεισόδια

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 23:03

Για ακόμη μια φορά ο απλός πολίτης καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τις καταστροφές που προξένησαν τρίτοι σε πανεπιστημιακή περιουσία καθώς περίπου στα 20.000 ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές στο ΑΠΘ, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Ζημιές έγιναν στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, σε κάποια αμφιθέατρα και σε μία πτέρυγα διδασκαλίας κατά κύριο λόγο, όπου υπήρχαν κάποια μηχανήματα- άκουσα κάποιον φοιτητή να το λέει- τα οποία πλέον δεν υπάρχουν» είπε στον ΑΝΤ1 ο κοσμήτορας της Σχολής, Κώστας Κατσιφαράκης.

«Νομίζω το κόστος που θα επωμιστεί ο φορολογούμενος είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ, εφόσον δεν προκύψουν νέα πράγματα που δεν έχουμε ανακαλύψει» συμπλήρωσε.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να μην συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοια φαινόμενα, ο κ. Κατσιφαράκης απάντησε:

«Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ένας σχεδιασμός να μην απωθούνται μετά το τέλος της πορείας κάποια στοιχεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη με την σκέψη ή το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα γίνουν ζημιές σε άλλες περιοχές της πόλης, θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Δηλαδή να μην θεωρείται ο πανεπιστημιακός χώρος, που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, ως χώρος ανοχής παράνομων δραστηριοτήτων, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι τέτοιου είδους επεισόδια».