160
Μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας για αυτούς τους άνδρες στη Σαγκάη | REUTERS/Aly Song

Κίνα: Μόλις ένα νέο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού, άλλα 20 «εισαγόμενα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 07:11
Μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας για αυτούς τους άνδρες στη Σαγκάη
|REUTERS/Aly Song

Κίνα: Μόλις ένα νέο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού, άλλα 20 «εισαγόμενα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 07:11

Η Κίνα επιβεβαίωσε την ύπαρξη μόλις ενός νέου κρούσματος κορονοϊού στην επαρχία Χουμπέι, ωστόσο το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά συνολικά 21 στη χώρα, καθώς αφίχθησαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Τα 21 νέα κρούσματα αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο σε 80.861. Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην επαρχία Χουμπέι δεν είχαν καταγραφεί εκτός από την πρωτεύουσά της, τη Γουχάν, νέα κρούσματα για 12 συναπτές ημέρες.

Κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν ανήλθε σε 13 χθες· ο συνολικός απολογισμός   ανήλθε σε 3.226 νεκρούς. Οι 12 από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι· οι 11 ήταν στη Γουχάν.

Με την άφιξη χθες Δευτέρα στην κινεζική επικράτεια των είκοσι ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, τα κρούσματα που, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έχουν «εισαχθεί» στη χώρα, ανήλθαν σε 143.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...