219
Στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καναδοί αστυνομικοί, φαίνεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει οδηγός στο τιμόνι | RCMP

Καναδάς: Κλήση σε οδηγό που κοιμόταν και το Tesla του έτρεχε με 150 χλμ.

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 11:06
Στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καναδοί αστυνομικοί, φαίνεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει οδηγός στο τιμόνι
|RCMP

Καναδάς: Κλήση σε οδηγό που κοιμόταν και το Tesla του έτρεχε με 150 χλμ.

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 11:06

Η τροχαία στον Καναδά έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε οδηγό που έτρεχε με 150 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στο αυτόνομο Tesla του.

Το περιστατικό, που έγινε γνωστό την Πέμπτη, συνέβη στις 9 Ιουλίου, κοντά στην πόλη Πονόκα στην Αλμπέρτα.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελία για ένα όχημα που κινούταν με 140 χιλιόμετρα. Οπως διαπίστωσαν, ήταν ένα Tesla Model S, όπου τα  δύο μπροστινά καθίσματα ήταν ριγμένα προς τα πίσω και οι επιβαίνοντες κοιμούνταν.

Αφού έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο με τα φώτα τους, το Tesla αύξησε την ταχύτητά του στα 150 χιλιόμετρα, πάνω από το όριο των 110 χιλιομέτρων που ισχύει στους αυτοκινητόδρομους του Καναδά.

Ο οδηγός ήταν ένας 20χρονος από τη Βρετανική Κολομβία, που πήρε κλήση για υπερβολική ταχύτητα, ενώ του αφαιρέθηκε για 24 ώρες το δίπλωμα. Η επαρχία της Αλμπέρτα τού άσκησε κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και θα δικαστεί τον Δεκέμβριο.

Περιστατικά σαν αυτό, όπως γράφει ο Guardian, θα είναι πιο συχνά στο μέλλον, όσο θα κυκλοφορούν περισσότερα αυτόνομα αυτοκίνητα, ενώ θέτουν και διλήμματα στις Αρχές για την ασφάλεια.

Στον Καναδά, σε άλλη περίπτωση, οδηγός πήρε κλήση, γιατί καθάριζε τα δόντια του, ενώ το αυτοκίνητο έτρεχε μόνο του με υπερβολική ταχύτητα. Σε άλλη περίπτωση ένα Tesla εντοπίστηκε να κινείται ανάποδα σε μια λωρίδα χωρίς οδηγό! Αλλά και στις ΗΠΑ ήδη υπάρχουν περιστατικά όπου αυτοκίνητα στον αυτόματο πιλότο προκάλεσαν τον θάνατο πεζών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...