391
Ο θηριώδης Χανκ δεν μπορεί να σταματήσει να εισβάλλει σε σπίτια αφού έχει εθιστεί στο ανθρώπινο φαγητό |

Καλιφόρνια: Η αρκούδα «Χανκ το Τανκ» καταζητείται λόγω… λιγούρας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 17:15
Ο θηριώδης Χανκ δεν μπορεί να σταματήσει να εισβάλλει σε σπίτια αφού έχει εθιστεί στο ανθρώπινο φαγητό
|

Καλιφόρνια: Η αρκούδα «Χανκ το Τανκ» καταζητείται λόγω… λιγούρας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 17:15

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο κόσμος να ασχολείται με τη «ρωσική αρκούδα», όμως στην Καλιφόρνια μία αυθεντική και τεράστια αρκούδα προκαλεί ζημιές και καταζητείται από τις Αρχές, αφού από το καλοκαίρι έχει εισβάλει σε δεκάδες σπίτια αναζητώντας τροφή.

Ο «εγκληματίας» αρκούδος ζυγίζει περίπου 250 κιλά (σχεδόν διπλάσιο από το βάρος μιας μέσης αρκούδας) και φαίνεται να αψηφά τη χειμερία νάρκη λόγω της… λιγούρας του.

Ο «Χανκ το Τανκ» μπαίνει σε σπίτια στην περιοχή της λίμνης Τάχο, στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα, και καταστρέφει τα πάντα, διατηρώντας μία προτίμηση στις κουζίνες, όπου βρίσκει φαγητό, ενώ λέγεται ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε απομεινάρια πίτσας.

Σύμφωνα με το BBC, βάσει της τελευταίας καταμέτρησης, ο Χανκ έχει εισβάλει σε τουλάχιστον 40 σπίτια, ορμώντας κυρίως από τα παράθυρα. Οι φράχτες δεν αποτελούν πρόβλημα γι’ αυτόν, καθώς τους ρίχνει με ευκολία, κερδίζοντας έτσι και το όνομα «Τανκ».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει πάνω από 150 κλήσεις στην τοπική αστυνομία, που πλέον έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση είναι η ευθανασία του Χανκ, ενώ φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν τη μεταφορά του σε ειδικό χώρο.

Η Bear League, οργάνωση στην Καλιφόρνια που υποστηρίζει τα δικαιώματα των άγριων ζώων, εκτιμά ότι ο Χανκ είναι τόσο υπέρβαρος ακριβώς επειδή έχει εθιστεί στις ανθρώπινες τροφές, αντί για τα μυρμήγκια και τα φρούτα που το είδος του κανονικά καταναλώνει. Ευτυχώς ανθρώπους δεν έχει πειράξει.

«Ζω στην περιοχή εδώ και 40 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, μόνο τους τελευταίους μήνες ένιωσα ότι πρέπει να κλειδώσω τις πόρτες μου, δεν το είχα κάνει ως τώρα» δήλωσε ο Τζιμ Τζόνσον, ένας κάτοικος της περιοχής που δέχτηκε… επίσκεψη από τον Χανκ την περασμένη Παρασκευή. «Οσο δεν τον ταΐζουμε, τόσο πιο συχνά θα συμβαίνει αυτό».

Δεν λείπουν πάντως και οι υποστηρικτές του Χανκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι μάλιστα έχουν ξεκινήσει και άτυπη εκστρατεία με τίτλο: «Σώστε τον Χανκ το Τανκ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...