831
| INTIMEnews

Κακουργηματική δίωξη στον γυμναστή του 6ου Δημοτικού στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:42
|INTIMEnews

Κακουργηματική δίωξη στον γυμναστή του 6ου Δημοτικού στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:42

Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή από εκπαιδευτικό, ασκήθηκε σε βάρος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 6ου δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου, που συνελήφθη τη Δευτέρα έπειτα από καταγγελίες γονέων για παρενόχληση των παιδιών τους στο σχολείο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Στον ανακριτή φέρεται να έχουν καταθέσει περισσότεροι από δεκα γονείς μαθητών. Μεταξύ άλλων τον κατηγορούν ότι ζητούσε από τα μικρά κορίτσια να καθίσουν στα πόδια του, σηκώνοντας ακόμη και την μπλούζα μιας μικρής μαθήτριας.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση, ενώ όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή ο οποίος έχει ήδη παυθεί από τα καθήκοντά του.

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου επιβεβαίωσε πως υπάρχει καταγγελία γονέα ότι ο 30χρονος έβαζε μαθητές/τριες να κάθονται στα πόδια του.

«Εχει αναφερθεί από παιδί ότι πάνω στο παιχνίδι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα. Όχι εσκεμμένα, κατά λάθος, είπε το παιδί. Υπάρχει καταγγελία παιδιού ότι μπήκε στην τάξη, ρώτησε ‘πού να κάτσω κύριε;’ και ο δάσκαλος του είπε “στα πόδια μου”», περιέγραψε.

«Εμείς πήγαμε σαν σύλλογος γιατί πολλά παιδιά είχαν παραπονεθεί για γαργαλήματα μέσα στην τάξη. Έβαζε τα παιδία να γαργαλιούνται μέσα στο μάθημα. Τα παιδιά του έλεγαν ‘δεν μπορώ, δεν θέλω’ και εκείνος το συνέχιζε. Όλοι οι γονείς έχουν πει τα ίδια πράγματα. Για γαργαλήματα στην περιοχή της κοιλιάς και τις μασχάλες. Ενας γονέας έχει πει ότι έβαλε το παιδί του στα πόδια του και του κατέβασε τη μπλούζα για να δει αν έχει γρατζουνιστεί. Αλλά το παιδί δεν είχε κάποια γρατζουνιά. Υπάρχει καταγγελία πως σε παιχνίδι κρεμάλα στον πίνακα έχει γράψει για ένα παιδί της τάξης ότι είναι  “ανώμαλος”», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Εγώ ρώτησα τα παιδιά μου τι ακριβώς γίνεται με το δάσκαλο. Έχω τέσσερα παιδιά εδώ. Μου είπαν τα τρία αγόρια που κάνουν μάθημα με το συγκεκριμένο δάσκαλο πως τα γαργαλούσε ενώ έπαιζαν. Δεν το έβλεπαν πονηρά. Αλλά χθες το βράδυ πήρα με το καλό τον μικρό και τον ρώτησα πες μου ακριβώς τι έχει γίνει με το δάσκαλο. Μου λέει ‘μαμά εμένα με γαργαλούσε στην κοιλιά και ήθελε να με πειράξει πιο κάτω και εγώ του έσπρωχνα τα χέρια. Το παιδί δεν ήθελε και του έσπρωχνε τα χέρια. Έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο σε άλλο παιδί αλλά τώρα λένε πως έγινε κατά λάθος», δήλωσε μία μητέρα.

«Τα εβαζε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Να τονίσουμε κάτι, δεν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση. Δεν γνωρίζω αυτά ου αναφερθηκαν, πως βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού, πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Τον γνώρισα χθες. Μάθαμε πως γαργαλάει τα παιδιά μέσα στην τάξη, ενώ βάζει και τα ίδια να γαργαληθούν μεταξύ τους. Μερικά δεν ήθελαν να το κάνουν», ανέφερε από την πλευρά του άλλος ένας πατέρας που έχει το παιδί του στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι γονείς κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 περιστατικά παρενόχλησης ενώ ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα απλό «γαργάλημα».

Οταν μάλιστα οι γονείς ζήτησαν εξηγήσεις από τον ίδιο τον καθηγητή εκείνος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε και έφυγε, «Τον φώναξαν οι γονείς ατα κάγελα του σχολείου και τον ρώτησαν γιατί τα γραγαλάει. Αυτός το αρνήθηκε και έφυγε», είπε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Σε δηλώσεις του στο Mega, o πατέρας του 30χρονου γυμναστή απέρριψε τις καταγγελίες σε βάρος του γιου του, λέγοντας πως απλά έχει φιλική σχέση με τους μαθητές.

«Με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής ότι το παιδί το έχουν πιάσει και είναι στο αστυνομικό τμήμα. Το παιδί μου, ο (…), δεν είναι επειδή είναι παιδί μου, αλλά έχει το σύνδρομο του Άσπεργκερ. Είναι ένα παιδάκι, η ηλικία του δεν συνάδει με την ηλικία που είναι, δηλαδή είναι πολύ πιο μικρός είναι ουσιαστικά. Αυτό του δημιούργησε αυτή την στιγμή αυτό το μέγιστο πρόβλημα, γιατί νομίζει ότι είναι παιδάκι ακόμα και μπορεί με τα παιδιά να υπάρχει μία επαφή του είδους ότι τα πλησιάζουμε τα παιδιά, του λέω: “πρόσεχε αγάπη μου, πρόσεχε σε παρακαλώ». “Μπαμπά”, μου λέει, “είμαστε φίλοι με τα παιδιά”.

»Τα γαργάλαγε, λέει, τα παιδιά, όχι όμως πονηρά. Μου λέει: «μπαμπά τι είναι αυτά που λένε; Αστειεύομαι με τα παιδάκια» μου λέει, «είναι παιδάκια, πήγα να τα προσεγγίσω» δηλαδή ο (…) πάντα έλεγε ότι: «θέλω να διδάξω στους νέους το ήθος». Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό το πράγμα που έχει γίνει. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το πράγμα που έχει γίνει στον (…)

»Ο (…) είναι ένα παιδί μάλαμα, όχι επειδή είναι γιος μου, προς Θεού. Όλος ο κόσμος έχει να το πει αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερο παιδί. Είχε σπουδάσει ειδική αγωγή το παιδί με παιδιά για να βοηθήσει γιατί νιώθει και αυτός το ίδιο και θέλει να βοηθήσει την κατάσταση αυτή. Μάλιστα τώρα που του λέω: “δεν θα ξαναπάς στο σχολείο αυτό”, μου λέει: “γιατί μπαμπά; Η φυγή είναι καλύτερη;”. Το διαχειρίζεται αλλά φοβάμαι», είπε στην εκπομπή Live News του Mega o πατέρας του καθηγητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...