• Ο Γκλέτσος επιτίθεται στον Φίλη για το βίντεο της Βουλής

    Πολύ μελάνι –λέμε τώρα– χύθηκε για την προβολή στο κτίριο της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου, ενός βίντεο για τις Ενοπλες Δυνάμεις με μάχες από την αρχαιότητα ως τα σήμερα και βεβαίως την Παναγία που είναι προστάτιδά τους και γιόρταζε (Εισόδια της Θεοτόκου). Αλλοι το βρήκαν υπέροχο (πχ. Αδωνις Γεωργιάδης, ΝΔ), άλλοι όμως κιτς και προβληματικό (Κώστας Ζαχαριάδης, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας και συνείδηση της Κουμουνδούρου, το χαρακτήρισε «προσβολή προς τη Δημοκρατία».

     

    Για τις απόψεις ισχύει το γνωστό, ο καθείς έχει και από μία, αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι αυτή η τοποθέτηση του κ. Φίλη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Απόστολου Γκλέτσου, ηθοποιού, πρώην δημάρχου Στυλίδας και υποψηφίου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

     

    Ομως ο κ. Γκλέτσος δεν είναι μόνο όλα αυτά –είχε υπάρξει και ιδρυτής του κόμματος «Τελεία» και μέγας θαυμαστής του Πάνου Καμμένου (κρατήστε το και αυτό). Είναι και μέλος της θρυλικής Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Και επιτιθέμενος στον κ. Φίλη  –«Υστερα από τις ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις περί Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων πολλών, επανέρχεται τουλάχιστον σε λάθος στιγμή με καινούργιες μπούρδες. Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη…», έγραψε στο Facebook– δημιουργεί ένα κάποιο εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Θα μου πείτε, και που το είπε ο κ. Γκλέτσος τι σημαίνει; Σωστό, άλλο το ειδικό βάρος του κ. Φίλη στο κόμμα και στην πολιτική γενικά. Ομως και οι δύο συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα, το καλοκαίρι κάθονταν δίπλα δίπλα στη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία ΚΕΑ δείχνει περισσότερο με μεξικανικό στράτευμα όπου ο καθείς μπαίνει όποτε θέλει, αποκτά όποιον ρόλο θέλει και λέει ό,τι θέλει, παρά με κάτι που θα οδηγήσει όντως στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Βοηθός νοσοκόμος στη φυλακή ο Κασιδιάρης

    Δύο μήνες πέρασαν από τότε που ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι οι πρωτοκλασάτοι της Χρυσής Αυγής πέρασαν το κατώφλι των φυλακών του Δομοκού.

     

    Και σε αυτούς τους δύο μήνες, έχουν γίνει δύο πράγματα σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» και tovima.gr:

     

    α) Ο Κασιδιάρης επικοινωνεί τηλεφωνικά από τη φυλακή με τον επίσης καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό, ο οποίος όμως ως ευρωβουλευτής το έχει σκάσει στις Βρυξέλλες, καθώς και με τους Κώνστα και Ζαφειρόπουλο του Εθνικού Μετώπου, ώστε να συντονίσουν τα βήματά τους για ένα νέο εθνικιστικό μόρφωμα.

     

    και β) Οι φυλακισμένοι έχουν βρει δουλειές μέσα στη φυλακή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έπιασε δουλειά στη βιβλιοθήκη, ο Μίχος  έγινε κουρέας, ο Μπαρμπαρούσης καθαριστής και ο Κασιδιάρης βοηθός νοσοκόμος.

     

  • Παυλόπουλος, η επιστροφή Νο1

    Διακόσιες πενήντα έξι ημέρες. Τόσες έχουν περάσει από τότε που αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, αφήνοντάς το στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και μολονότι έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του –τελευταία φορά τον είχαμε δει τον Ιούλιο στην τελετή ονοματοδοσίας ενός πλοίου υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού– παραμένει δραστήριος:

     

    Αρθρογραφεί –πρόσφατα έγραψε στην φιλόξενη «Καθημερινή» για τις περιπέτειες του παλαιού νομικού γνωμικού «Fiat Justitia et pereat mundus»–, τηλεφωνεί στους ασθενείς ιεράρχες (στον Αλβανίας Αναστάσιο και στον Αθηνών Ιερώνυμο), και λαμβάνει μέρος σε διάφορες ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συζητήσεις.

     

    Πριν μια εβδομάδα, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε μίλησε στη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε ο φορέας «ARGO – Brussels Hellenic Network», με θέμα: «Το φαινόμενο της “Τεχνολογικής Ανεργίας”: Προβληματικές πτυχές της “Τεχνολογικής Επανάστασης”». Εκεί παρατήρησε μεταξύ άλλων: «Η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της, κατεξοχήν δε τα τελευταία χρόνια, είναι γεμάτη αντιφάσεις, που τις δημιουργούν από την μια πλευρά η, καθ’ όλα δικαιολογημένη, “υπερηφάνεια” του δημιουργού απέναντι στα δημιουργήματά του, απόρροια του “φαουστικού” χαρακτήρα του Δυτικοευρωπαϊκού Πολιτισμού, ο οποίος εκφράζεται και με τον πόθο για το άπειρο. Και, από την  άλλη πλευρά, το δέος και ο συνακόλουθος φόβος απέναντι στα δημιουργήματα αυτά».

     

    Χθες δε μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκεί προειδοποίησε ότι «συνομοσπονδιακή λύση σημαίνει, σχεδόν μαθηματικώς, σταδιακή έξοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».

     

    Τι να κάνει και ο κ. Παυλόπουλος; Στα 70 του είναι ακόμα ακμαίος, ένα πολιτικό λιοντάρι στο κλουβί της αποστρατείας.

  • Παυλόπουλος, η επιστροφή Νο2

    Μια που το έφερε η κουβέντα για την παρουσία -και την κληρονομιά- του Προκόπη Παυλόπουλου στην πολιτική σκηνή, μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για τον Νικήτα Κακλαμάνη, βουλευτή της ΝΔ, φίλο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και άτυχο υποστηρικτή της επανεκλογής του, έκανε η στήλη «Πανδώρα» του Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα» της Τρίτης:

     

    «Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας στοιχεία περυσινά (μέχρι τον Απρίλιο του 2019), προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν επενδύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, εμφανίζεται ο Νικήτας Κακλαμάνης να σιγοντάρει ευσχήμως την αντιπολίτευση, με την έκκλησή του για άμεσες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ. Τι να κάνουμε; Είναι η πικραμένη λαϊκή Δεξιά, που δεν ξεπέρασε την έλξη της για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη θρηνεί την εξαφάνιση του Παυλόπουλου». 




text
  • Γιαβάς γιαβάς


    13 Μαΐου 2024, 16:09