213
Μια μάχη της αρχαιότητας προβάλλεται στο κτίριο του κοινοβουλίου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αφιέρωμα στις Ενοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 23:04
Μια μάχη της αρχαιότητας προβάλλεται στο κτίριο του κοινοβουλίου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αφιέρωμα στις Ενοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 23:04

Τη μεγάλη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος και τον λαό —κατά την περιγραφή του ΑΠΕ-ΜΠΕ— τίμησε, με βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό κτίριό της, η Βουλή των Ελλήνων. Το κοινοβούλιο συμμετείχε έτσι στον πανελλήνιο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων -ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου- τιμώντας, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

Στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής «ζωντάνεψαν» μέσα από μια οπτική, εικαστική σύνθεση στιγμές και γεγονότα της Ιστορίας που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού —μάλιστα υπήρχαν απεικονίσεις από την αρχαιότητα, γεγονός που μαρτυρά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν εαυτόν διάδοχο των στρατιών του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέαμα μοιάζει να έρχεται να «προλογίσει» τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, από τις 18:15 έως τις 20:45, στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής, θυμίζοντας πόσο συνδεδεμένο είναι το τρίπτυχο Θρησκεία-Ένοπλες Δυνάμειες-Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News