291
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ συνομιλεί με στρατιώτες κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας | REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραηλινός υπουργός Aμυνας σε στρατιώτες: «Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 19:28
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ συνομιλεί με στρατιώτες κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας
|REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραηλινός υπουργός Aμυνας σε στρατιώτες: «Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 19:28

Νέα μηνύματα ετοιμότητας του Ισραήλ για την επικείμενη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εδρεύει η Χαμάς, εξέπεμψε την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Προσερχόμενος σε βάση στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα του Ισραήλ με τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε στους στρατιώτες, χαρακτηριστικά, ότι σύντομα θα αντικρύσουν τη Γάζα «εκ των έσω».

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, υπονοώντας ότι επίκειται η χερσαία επέμβαση.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επίσης απευθυνόμενος σε ομάδα στρατιωτών κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

«Θα καταφέρουμε σκληρά πλήγματα στους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη», διαβεβαίωσε, και πρόσθεσε πως «όλο το Ισραήλ» βρίσκεται στο πλευρό τους.

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζονταν για 13η ημέρα την Πέμπτη στον απόηχο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η όποια άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, η πλειοψηφία των οποίων άμαχοι, και χιλιάδες τραυματίες.

Το στίγμα των επιχειρησιακών εξελίξεων της ημέρας έδωσε το συνεχιζόμενο σφυροκόπημα στη Γάζα, κατά το οποίο, όπως υποστήριξε ο στρατός του Ισραήλ, σκοτώθηκε ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς, αλλά και η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με τον Λίβανο.

Κατά το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, από την έναρξη των εχθροπραξιών και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές έφτασαν τους 3.785. Ξεπέρασαν τους 12.000 οι τραυματίες, προσέθεσε.

Στο μεταξύ, μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, έστειλε μήνυμα στήριξης στο Ισραήλ, επισκεπτόμενος το Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...