364
O Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Γεωργιάδης: Κάνουμε διαγωνισμούς για αναισθησιολόγους και ειδικά στη Θεσσαλονίκη δεν έρχονται

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 11:40
O Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Γεωργιάδης: Κάνουμε διαγωνισμούς για αναισθησιολόγους και ειδικά στη Θεσσαλονίκη δεν έρχονται

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 11:40

Για τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία και τις επιφυλάξεις των ιατρικών συλλόγων –ο ΙΣΘ προέβλεψε ότι δεν θα λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού– μίλησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα με το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης παραπονέθηκε πως γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων, ωστόσο αυτοί κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν χρειάστηκε καν ο υπουργός να τους αναφέρει: οι απαιτήσεις της θέσης του αναισθησιολόγου τεράστιες και οι μισθοί του ΕΣΥ απαράδεκτα χαμηλοί.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.

Οπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;».

Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο «Ευαγγελισμός», το «Γεννηματάς», το ΚΑΤ και το «Σωτηρία», «για να τα οργανώσουν, σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

Σε πιο πολιτικό επίπεδο, και κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πάρι Κουκουλόπουλου, ότι η ΝΔ πριμοδοτεί ως αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί φοβάται τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να φύγει το ΠΑΣΟΚ πολύ μπροστά και να εδραιώσει πολιτική κυριαρχία ως αντιπολίτευση, αλλά την έχασε». Εκτίμησε δε ότι «η στροφή (του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) για την καταψήφιση στον νόμο των ιδιωτικών πανεπιστημίων τον φέρνει στην τρίτη, μπορεί και στην τέταρτη θέση».

Οσον αφορά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η ΝΔ αλλά και ο ίδιος στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παραβιάσει τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα. «Την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος, έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τις εταιρείες του, να μην τις είχε παραχωρήσει σε παρένθετα πρόσωπα, να είχε καταθέσει πόθεν έσχες. Αλλά δεν έκανε τίποτα από αυτά», υπογράμμισε ενδεικτικά.

Τέλος, για το μπαράζ των καμένων οχημάτων στην περιοχή του Ζωγράφου, απέδωσε τις επιθέσεις στην Ακρα Αριστερά. «Είναι προφανές ότι προέρχεται από τη βία της άκρας Αριστεράς, δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...