196
Μία γυναίκα διαβάζει την επίμαχη συνέντευξη | EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Γερμανία: Απολύθηκε η διευθύντρια του περιοδικού με την ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2023, 16:58
Μία γυναίκα διαβάζει την επίμαχη συνέντευξη
|EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Γερμανία: Απολύθηκε η διευθύντρια του περιοδικού με την ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2023, 16:58

Οι εκδότες του γερμανικού περιοδικού που δημοσίευσε μια «συνέντευξη» με τον Μίχαελ Σουμάχερ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης απέλυσαν τη διευθύντρια του εντύπου και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θρύλου της Formula 1.

Ο 54χρονος Σουμάχερ, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό σε ατύχημα σκι στις γαλλικές Αλπεις.

Η οικογένειά του δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Die Aktuelle, ενός εβδομαδιαίου περιοδικού που ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.

«Αυτό το παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει εμφανιστεί», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Funke, Μπιάνκα Πόλμαν. «Σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που εμείς και οι αναγνώστες μας περιμένουμε από έναν εκδότη, όπως ο Funke».

«Ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, θα προκύψουν άμεσες συνέπειες για το προσωπικό. Η διευθύντρια της Die Aktuelle, Αν Χόφμαν, η οποία είχε αναλάβει το πόστο από το 2009, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά της από σήμερα», δήλωσε η ίδια.

Η τελευταία έκδοση του Die Aktuelle είχε στο εξώφυλλο μια φωτογραφία ενός χαμογελαστού Σουμάχερ και τον τίτλο. «Μίχαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη».

Μέσα στο κείμενο, αναφερόταν ότι οι απαντήσεις ήταν προϊόν λογισμικού ΤΝ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...