264
Η Φώφη Γεννηματά στον Alpha | .

Γεννηματά για Πρέσπες: Θα ψηφίσουμε ενιαία, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:48
Η Φώφη Γεννηματά στον Alpha
|.

Γεννηματά για Πρέσπες: Θα ψηφίσουμε ενιαία, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:48

Το μήνυμα ότι δεν ζητά πειθαρχία αλλά σεβασμό στην κοινή πορεία αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε γιατί δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κρίσιμη ψηφοφορία

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε η κυρία Γεννηματά, ωστόσο προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν συνέπειες».

«Αυτό που εγώ περιμένω από όλα τα στελέχη μου είναι να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα. Η συνείδηση των βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία», είπε.

«Τα μηνύματά μου είναι πολύ καθαρά, το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εχω μεγάλη ευθύνη να διατηρήσω τη συνοχή του προοδευτικού χώρου. Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δεν πειθαρχήσει, όπως ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ο Δ. Κρεμαστινός, απάντησε: «Όλοι κρινόμαστε, όλοι αξιολογούμαστε, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση: «Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο κόμμα, ακούστηκαν. Όταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ, πάντως, θα το διαφυλάξω. Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».

Μάλιστα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να παρατηρήσει πως «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη» και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...