224
O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς το βράδυ της Κυριακής | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

«Εντολή αυτοδυναμίας» και «ταπεινοφροσύνη» η γραμμή Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:36
O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς το βράδυ της Κυριακής
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

«Εντολή αυτοδυναμίας» και «ταπεινοφροσύνη» η γραμμή Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:36

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν συμπληρωθούν δύο ώρες από τα exit polls, έστειλε δύο μηνύματα. Πρώτον, ότι το αποτέλεσμα είναι εντολή αυτοδυναμίας και, δεύτερον, ότι δεν επιτρέπεται αλαζονεία. Αντίθετα, απαιτείται μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Το μήνυμα πέρασαν στην κοινή γνώμη δύο στενότατοι συνεργάτες του: ο Ακης Σκέρτσος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι μόνο για το σήμερα και το αύριο αλλά ψήφισε για τις επόμενες γενιές. Και δεσμευόμαστε με ταπεινότητα, με σοβαρότητα, με εργατικότητα χωρίς καμία έπαρση και αλαζονεία να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά έτσι ώστε να δούμε την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Ο κ. Σκέρτσος που αρχικά έκανε δηλώσεις στο κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς, τόνισε στο Mega αμέσως μετά τη σημασία της «ταπεινοφροσύνης».

Δύο ώρες αργότερα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθώ. Με κινητήρια δύναμη μας το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να διεκδικεί και να κατακτά ένα καλύτερο αύριο».

Πλέον η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία -πιθανότατα- στις 25 Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο η λογική στο στρατόπεδο της Πειραιώς είναι ότι η εντολή των πολιτών είναι για αυτοδύναμη κυβέρνηση και όχι για μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...