243
Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ στο δικαστήριο της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό | Jim Weber/Pool via REUTERS

Ενοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 10:55
Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ στο δικαστήριο της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό
| Jim Weber/Pool via REUTERS

Ενοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 10:55

Ενοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα στην ταινία «Rust» Χάνα Γκουτιέρες Ριντ: το δικαστήριο της Σάντα Φε έκρινε πως έβαλε αληθινές σφαίρες στο όπλο με το οποίο ο Αλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα στα γυρίσματα του φιλμ τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, πριν από δυόμισι χρόνια στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων και μετά από δύο εβδομάδες καταθέσεων σχετικά με τα κενά ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας.

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης μέχρι και 18 μηνών. Μετά την ανακοίνωση της ποινής της, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση με τους δικηγόρους της να απαντούν πως θα ασκήσουν έφεση.

Ο Αλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με τη δίκη του να είναι προγραμματισμένη τον Ιούλιο.

Προ ημερών βίντεο που προβλήθηκε στη δίκη έδειξε τον ηθοποιό να κουνά και να παίζει με το όπλο του, φωνάζοντας να το ξαναγεμίσουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει επανειλημμένα πως πίστευε πως ήταν άσφαιρο.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2021 σε ένα ράντσο, κοντά στη Σαντα Φε, όπου γυριζόταν το νεο-γουέστερν «Rust» με πρωταγωνιστή τον 65χρονο σήμερα Μπάλντουιν. Το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός εκπυρσοκρότησε με τον ίδιο να υποστηρίζει πως πίστευε ότι το όπλο ήταν άσφαιρο. Η Χάτσινς, 42 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ο σκηνοθέτης του φιλμ, Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...