290
Εικόνα από την αφίσα για το Διεθνές Συμπόσιο «Το ευάλωτο παιδί» | (Πόρτα Ανοιχτή)

Ενα διεθνές συμπόσιο για όλα τα ευάλωτα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 17:13
Εικόνα από την αφίσα για το Διεθνές Συμπόσιο «Το ευάλωτο παιδί»
|(Πόρτα Ανοιχτή)

Ενα διεθνές συμπόσιο για όλα τα ευάλωτα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 17:13

«Ετσι αντιμέτωποι με έναν όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να στραφούμε πάλι προς όλα τα παιδιά του κόσμου και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιοι είναι οι κύριοι ψυχολογικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες που τα βλάπτουν, και κυρίως να ακούσουμε προσεκτικά τι έχουν τα ίδια να μας πουν»: με αυτά τα λόγια, η Εταρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, μας προσκαλεί στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Το ευάλωτο παιδί», που θα φιλοξενηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2018 στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικών, ανταποκρίθηκαν κάλεσμα και δέχτηκαν να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, σε μία σειρά από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, με θέματα όπως: «Κοινωνία: φίλος ή εχθρός;», «Η ευάλωτη οικογένεια», «Το παιδί που φοβάται και το παιδί που φοβίζει», «Ο μαθητής που ¨δεν τα καταφέρνει…”», «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια», «Το παιδί πρόσφυγας ή μετανάστης», «Το κακοποιημένο παιδί», «Το παιδί με αναπηρία», κ.ά.

Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο συμπόσιο θα ασχοληθεί με όλα τα παιδιά αυτής της κοινωνίας και αυτού του κόσμου, που είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολύτιμα και μοναδικά. Με τα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού να πληθαίνουν οδηγώντας σε ολέθρια αποτελέσματα, με τα παιδιά που βρίσκονται σε ξένες χώρες ασυνόδευτα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον πόλεμο που ξέσπασε στη δική τους χώρα, με τη διαφορετικότητα να ισοδυναμεί με κοινωνικό στίγμα, η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Το κοινό στοιχείο που συνδέει όλα αυτά τα ευάλωτα παιδιά, είναι ο φόβος. Πέρα από τον φόβο όμως, κάθε παιδί έχει τη δική του ιστορία. Και το συμπόσιο αυτό, σκοπεύει να την φέρει στο φως.


Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών,

23 και 24 Νοεμβρίου 2018

Λεωφ.Βασιλέως Κωνσταντίνου 48

Για συμμετοχή: 210.9622290 και [email protected]

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...