548
To θηριώδες ταχύπλοο του γάλλου επιχειρηματία | IntimeNews

Πόρτο Χέλι: Παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο ο χειριστής του ταχύπλοου – Τι κατέθεσε

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/08/2019 17:28
To θηριώδες ταχύπλοο του γάλλου επιχειρηματία
|IntimeNews

Πόρτο Χέλι: Παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο ο χειριστής του ταχύπλοου – Τι κατέθεσε

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/08/2019 17:28

Δύο άνδρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Το φουσκωτό, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 11  Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε πάνω από αλιευτικό βαρκάκι με αποτέλεσμα το δεύτερο να βυθιστεί και να ανασυρθούν από αυτό δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη.

Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει ήταν δίδυμοι.

Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα από τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ χάρη στην άμεση κινητοποίηση του λιμενικού και σκαφών που έπλεαν στην περιοχή ανασύρθηκε ζωντανή, καθώς εξαιτίας των τραυμάτων της δεν μπορούσε να κολυμπήσει. Αρχικά, η γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Αργους, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ζωτικές λειτουργίες της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι έλληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού

Ο χειριστής του ταχύπλοου αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τις λιμενικές Αρχές, καθώς είχε διαφύγει μετά το δυστύχημα. Τελικά, το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο, με τον δικηγόρο του.

Γνωστός κτηματομεσίτης ο χειριστής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους είναι γάλλος κτηματομεσίτης, γνωστός στην περιοχή. Εχει κανονική άδεια πλοήγησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια Αρχή της Βουλιαγμένης και το μεγάλο φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό είχε εξαφανιστεί.

Το ταχύπλοο που κατέστρεψε την μικρή βάρκα και σκότωσε δύο ανθρώπους δεν έχει υποστεί παρά λίγες γρατσουνιές

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλοδαποί τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες.

Τι είπε στις Αρχές

Ο 44χρονος Γάλλος παραδέχθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του θηριώδους φουσκωτού και πως εκείνος ήταν ο χειριστής την ώρα της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι. Οι 10 Γάλλοι που επέβαιναν στο σκάφος τού είπαν στις Αρχές ότι διέφυγε μετά την αποβίβαση στη στεριά, πιθανώς εξαιτίας του πανικού του.

Ο ίδιος ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους ανέφερε, μέσω του δικηγόρου του, ότι τραυματίστηκε στην προσπάθεια να βοηθήσει σε απεγκλωβισμό μετά τη σφοδρή σύγκρουση και για αυτό δεν εμφανίστηκε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Επίσης, επέμεινε ότι βοήθησε να εντοπιστεί η μία σορός και πως έπεσε πολλές φορές στη θάλασσα για να βοηθήσει.

Πλακιωτάκης: Το φουσκωτό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες, ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του 44χρονου Γάλλου ότι το αλιευτικό δεν είχε φώτα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι υπήρχε έστω και ελάχιστο φως. «Ολα αυτά θα εξακριβωθούν με την ολοκλήρωση της προανάκρισης», συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...