282
Ο Γιώργος Φλώρος συνήθιζε να βγαίνει βόλτα με τα δύο του σκυλιά. Αυτό ήθελε να κάνει και το μοιραίο βράδυ... | facebook

«Η έλλειψη προσβασιμότητας σκοτώνει»: Τα μηνύματα για τον 40χρονο με το αμαξίδιο που σκοτώθηκε από ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 17:57
Ο Γιώργος Φλώρος συνήθιζε να βγαίνει βόλτα με τα δύο του σκυλιά. Αυτό ήθελε να κάνει και το μοιραίο βράδυ...
|facebook

«Η έλλειψη προσβασιμότητας σκοτώνει»: Τα μηνύματα για τον 40χρονο με το αμαξίδιο που σκοτώθηκε από ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 17:57

Ο Γιώργος Φλώρος – ένας δραστήριος ανάπηρος άνδρας, χαμογελαστός και λιγομίλητος, όπως τον περιγράφει άνθρωπος που τον γνώριζε – ήταν το θύμα του τροχαίου που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής  στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη περίπου στις 22:30 το βράδυ στo 32ο χιλιόμετρο στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας 87χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί, οδηγούσε ΙΧ και ενώ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε τον 40χρονο, ο οποίος κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Την ώρα της παράσυρσης που του κόστισε τη ζωή, έβγαζε βόλτα, όπως το συνήθιζε, τα αγαπημένα του σκυλάκια.

Η σύντροφός του τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο Facebook μιλώντας για τον «άγγελό της» που βρήκε τραγικό θάνατο τόσο άδικα.

«Καθημερινά βγαίνουμε στο οδόστρωμα με τα αμαξίδια μας…»

Ο Αντώνης Ρέλλας, επίσης ανάπηρος ακτιβιστής, φωτίζει με ανάρτησή του μία σημαντική πτυχή της υπόθεσης αποχαιρετώντας με την σειρά του τον Γιώργο.

«Το ρίσκο που πήρε ο Γιώργος και του στοίχησε τη ζωή το παίρνουμε όλα τα ανάπηρα άτομα καθημερινά» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Οι πόλεις μας είναι σχεδιασμένες για το ανθρωπομετρικό πρότυπο της κανονικότητας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρισκάρουμε αν θέλουμε να ζήσουμε όπως οι μη ανάπηροι. Καθημερινά βγαίνουμε στο οδόστρωμα με τα αμαξίδια μας διότι δεν υπάρχουν πεζοδρομία για να κυκλοφορήσουμε και όσα υπάρχουν είναι ακατάλληλα για να μετακινηθείς με αμαξίδιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...