221
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη πέριξ της πρώην ΑΣΟΕΕ | George Vitsaras / SOOC

Ελεύθεροι υπό τον όρο να… μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια οι συλληφθέντες των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2020, 09:37
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη πέριξ της πρώην ΑΣΟΕΕ
|George Vitsaras / SOOC

Ελεύθεροι υπό τον όρο να… μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια οι συλληφθέντες των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2020, 09:37

Με έναν ασυνήθιστο, αν και όχι καινοφανή, περιοριστικό όρο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Ως γνωστόν, τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη σε συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με τους νεαρούς να αποχωρούν σταδιακά από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, ωστόσο έγιναν τρεις συλλήψεις (εδώ).

Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μεταξύ άλλων είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το παρών δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ενώ τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Επίσης όμως τους απαγορεύθηκε να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ τους απαγορεύθηκε να πηγαίνουν και στην περιοχή των Εξαρχείων και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής!

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να μιλήσει για γύψο στα δημοκρατικά δικαιώματα, εντάσσοντας τη δικαστική απόφαση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης όπως αυτές σηματοδοτούνται με το νόμο Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλώσεων. Ωστόσο, ανάλογοι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης κυκλοφορίας στα Εξάρχεια είχαν επιβληθεί και το 2018 για να αφεθούν ελεύθεροι συλληφθέντες μετά τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...