240
Σοκ ακόμη και για τους διασώστες από όσα είδαν στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας IC 62 | INTIMEnews

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Πολλοί άνθρωποι, σε κακή κατάσταση, στο δεύτερο βαγόνι

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 10:49
Σοκ ακόμη και για τους διασώστες από όσα είδαν στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας IC 62
|INTIMEnews

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Πολλοί άνθρωποι, σε κακή κατάσταση, στο δεύτερο βαγόνι

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 10:49

Στο δεύτερο και το τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Inter City 62 επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες των σωστικών συνεργείων (της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής) και ήδη οι πρώτες πληροφορίες είναι ανατριχιαστικές.

Στα συντρίμμια του τρίτου βαγονιού φέρεται να εντοπίστηκαν τρεις ακόμη σοροί, ενώ φρίκη προκαλούν τα όσα μετέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, από τις έρευνες στο δεύτερο βαγόνι.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος, οι διασώστες «βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης, τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους. Γίνεται επιχείρηση, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε δύσκολη κατάσταση, οι οποίοι λόγω του φορτίου και της σύγκρουσης, δυστυχώς είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτή τη στιγμή διεξάγεται η επιχείρηση ανάσυρσής τους».

«Η επιχείρηση αυτή –τόνισε– θα έχει συνέχεια, γιατί πρέπει να πάμε εξονυχιστικά, πόντο-πόντο, για να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους. Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν σε ένα σημείο όπου όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσεκτική διαχείριση για να τους ανασύρουμε».

Πρόκειται, επανέλαβε, για το δεύτερο βαγόνι, εκεί όπου ήταν το εστιατόριο. «Είναι το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, με το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται», εξήγησε για όσα αντίκρισαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων καθώς προχωρούν οι έρευνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...