296
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση του με την Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Nick Paleologos / SOOC

Την Πέμπτη τελικά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 16:51
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση του με την Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
|Nick Paleologos / SOOC

Την Πέμπτη τελικά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 16:51

Για την Πέμπτη 25 Μαΐου μεταφέρεται η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλείται να διαχειριστεί τη συντριπτική ήττα του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της οποίας είχε γίνει γνωστό ότι η Κ.Ε. θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, στη μάχη για τις οποίες ο ίδιος δήλωσε «παρών».

«Δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή, καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί, μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε με την απλή αναλογική, χάθηκε πριν τις εκλογές. Δεν έχω λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο νωρίτερα την Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαπέλυσε νέα πυρά προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως τη Δευτέρα, ωστόσο συνέχισε με μια άλλη τοποθέτηση, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά, ως ακόμη ένα δείγμα έλλειψης αυτοκριτικής διάθεσης από την πλευρά του.

«Φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμη και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου πως διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν θα έχουμε ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία με μια κυβέρνηση που απέδειξε πως δεν σέβεται τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό» σημείωσε συγκεκριμένα.

Η συνέχεια αναμένεται την Πέμπτη, λοιπόν, καθώς ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τις εργασίες της Κ.Ε. με ομιλία του.

Η ορθή επανάληψη της σχετικής ανακοίνωσης που εστάλη στους δημοσιογράφους από την Κουμουνδούρου έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη 25​ Μαΐου 2023, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο “Athenaeum InterContinental Athens Hotel” (Λεωφόρος Συγγρού 89-93).

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...