232
Κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα και με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Rass | ΙΝΤΙΜΕnews

Δημοσκόπηση Rass: Πάνω από 25 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2023, 15:30
Κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα και με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Rass
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δημοσκόπηση Rass: Πάνω από 25 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2023, 15:30

Προβάδισμα 25,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό του iefimerida.gr (δείτε την ολόκληρη εδώ) , ενώ αντίστοιχη είναι και η διαφορά (29,5 μονάδες) του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα  στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και για πρώτη φορά ότι προτιμούν το ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απ’ ό,τι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας από τη Rass, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία πιάνει  43%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην περιοχή του 17% (17,1%), με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί συγκεντρώνοντας 13,8%.

Επονται ΚΚΕ στο 8,1%, Πλεύση Ελευθερίας με 4,1% και Ελληνική Λύση με 3,8%, που δείχνουν να μπαίνουν με άνεση στην επόμενη Βουλή, το Νίκη στο οριακό 2,9%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και οι υποστηριζόμενοι από τον έγκλειστο των φυλακών Δομοκού χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, Σπαρτιάτες στο 2,5%.

Στο ερώτημα «Με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια;», το 45,3% απάντησε με τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 14,7% που είπε με ΣΥΡΙΖΑ.

Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη νίκη της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές και στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα θέλατε να είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι προτιμούν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 43,5%, έναντι 20% που θα ήθελε να δει να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...