235
Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Ζάππειο, μετά την ανακοίνωση παραίτησής του από την προεδρία του κόμματος | Aris Oikonomou / SOOC

Δημοσκόπηση GPO: Διαφωνούν με παραίτηση Τσίπρα οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2023, 12:55
Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Ζάππειο, μετά την ανακοίνωση παραίτησής του από την προεδρία του κόμματος
|Aris Oikonomou / SOOC

Δημοσκόπηση GPO: Διαφωνούν με παραίτηση Τσίπρα οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2023, 12:55

Αντίθετοι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι στην πλειοψηφία τους οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφηκε στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star Channel.

Η εν λόγω έρευνα είχε διενεργηθεί για λογαριασμό του Star πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με την επιμέρους ερώτηση να απευθύνεται μετά τη φημολογία ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτούνταν μετά τις δεύτερες κάλπες και τη νέα διαφαινόμενη ήττα του κόμματος.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, «όχι» και «μάλλον όχι» δήλωνε το 76,3% των υποστηρικτών του κόμματος, ενώ «ναι» και «μάλλον ναι» δήλωνε το 19,8%.

Στο σύνολο των πολιτών, υπέρ της παραίτησης Τσίπρα τάχθηκε το 54,9% των ερωτηθέντων, με το 35,8% να δηλώνει «Ναι» και το 19,1% «Μάλλον ναι». «Μάλλον όχι» δηλώνει το 9,4% και «όχι» το 21,1%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ», δηλώνει το 14,6%.

Σημειώνεται ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες για την αλλαγή σελίδας στο κόμμα «τρέχουν», με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνουν οι πρώτες συνεννοήσεις αλλά και το πρώτο «crash test» εφόσον αποδειχθεί ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε ό, τι αφορά, στον «οδικό χάρτη» του επόμενου διαστήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...