482
Ο Κάρολος σε δημόσια εμφάνισή του, τα Χριστούγεννα, στη βασιλική έπαυλη Σάντριχαμ, στην ανατολική Αγγλία | REUTERS/Chris Radburn

Μπάκιγχαμ: Στο νοσοκομείο και ο Κάρολος μετά την Κέιτ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:02
Ο Κάρολος σε δημόσια εμφάνισή του, τα Χριστούγεννα, στη βασιλική έπαυλη Σάντριχαμ, στην ανατολική Αγγλία
|REUTERS/Chris Radburn

Μπάκιγχαμ: Στο νοσοκομείο και ο Κάρολος μετά την Κέιτ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:02

Μιάμιση ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες, το Μπάκιγχαμ γνωστοποίησε ότι ένα ακόμα μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο ίδιος ο Κάρολος Γ’, πρέπει να νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη.

«Οπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε συμβουλές για μια υπερτροφία του προστάτη. Αυτό από το οποίο πάσχει ο μεγαλειότατος είναι καλόηθες και θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική επέμβαση», ανακοίνωσε το παλάτι σε μία σύντομη ανακοίνωση, όπου διευκρίνισε πως οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη χρονική περίοδο προκειμένου να του επιτραπεί να αναρρώσει.

Αυτή τη στιγμή, ο 75χρονος βασιλιάς βρίσκεται στη Σκωτία.

Ο βασιλιάς ακύρωσε τις δικές του υποχρεώσεις αφότου ένιωσε συμπτώματα που συνδέονται με την καλοήθη πάθηση, αλλά ήταν «πολύ πρόθυμος» να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες της διάγνωσής του, προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους στη θέση του να εξεταστούν, σημείωσε η Telegraph.

Η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων θεωρείται ότι ήταν μια αναπόφευκτη σύμπτωση, αλλά εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την πρόκληση που θέτει στη βασιλική οικογένεια η ταυτόχρονη απουσία δύο από τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της.

Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη το Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική Κλινική του Λονδίνου, την οποία φαίνεται να προτιμούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα επανέλθει στα καθήκοντά της τον Απρίλιο, όπως ανακοινώθηκε.

Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι ο 42χρονος διάδοχος του θρόνου έχει δεσμευτεί να φροντίσει τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, και ως εκ τούτου, έχει επίσης ακυρώσει μια σειρά από υποχρεώσεις. Δεν θα αναλάβει κανένα δημόσιο καθήκον όσο η πριγκίπισσα βρίσκεται στο νοσοκομείο ή κατά την άμεση περίοδο μετά την επιστροφή της στο σπίτι.

Δύο σύντομες περιοδείες στο εξωτερικό που είχε προγραμματίσει το ζεύγος για τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας στη Ρώμη, αναβλήθηκαν.

Ο Κάρολος έλαβε τη διάγνωση λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση, αφού είχε υποβληθεί σε έλεγχο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Η δήλωση ανέφερε: «Οπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, έτσι και ο βασιλιάς χρειάζεται θεραπεία για διευρυμένο προστάτη.

Η κατάσταση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι καλοήθης και θα επισκεφθεί το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική διαδικασία. Οι δημόσιες υποχρεώσεις του βασιλιά θα αναβληθούν για ένα σύντομο διάστημα ανάρρωσης».

Το Παλάτι αρνήθηκε να ανακοινώσει αν θα νοσηλευτεί στη Σκωτία ή θα επιστρέψει στο Λονδίνο. Αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο ένα βράδυ.

Η προοπτική ο βασιλιάς να βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ διακόπτει ταυτόχρονα τα επίσημα καθήκοντά του για να φροντίσει τη σύζυγό του, δημιούργησε ανησυχίες ότι μπορεί να χρειαστεί να παρέμβουν σύμβουλοι του κράτους.

Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επέμειναν ότι η κίνηση αυτή δεν θα ήταν απαραίτητη, καθώς ο βασιλιάς θα είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και θα ήταν πλήρως ικανός να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Πηγές ανέφεραν ότι θα επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα ύστερα από μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...