245
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Απώλεια: Εφυγε από τη ζωή στα 67 του ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 00:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2024, 10:30
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Απώλεια: Εφυγε από τη ζωή στα 67 του ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 00:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2024, 10:30

Η ελληνική Αριστερά, η νηφάλια και ανθρώπινη Αριστερά, έχασε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της: ο Νίκος Τσούκαλης, παλιός βουλευτής του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 67 ετών.

Ο Νίκος Τσούκαλης, ένας πολιτικός με κριτική σκέψη και σπάνια ματιά για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, σπούδασε στην Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησε το 1981. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Πάτρα, όπου άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον τότε Συνασπισμό. Επανεξελέγη το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 με τη Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα που δημιούργησαν βουλευτές και στελέχη που διαφωνούσαν με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Αργότερα εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», καθώς και συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας. Ακόμη, είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας από το 1999 έως το 2007 και επικεφαλής της παράταξης, «Αχαϊκή Συμπολιτεία».

«Ενας πολιτικός με ήθος και μετριοπάθεια»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Τσούκαλη.

«Η πολιτική διαδρομή του Νίκου Τσούκαλη ήταν ένας διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ένας πολιτικός με ήθος και μετριοπάθεια, που ξεχώριζε στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Τίμησε με τον πολιτικό λόγο και τις ιδέες του την παράταξή μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...