237
Φωτογραφία από την καμπάνια της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο της Ρόδου | ΑΑΔΕ

Apódixi please: Η ΑΑΔΕ ζητά από τους τουρίστες να προσέξουν τη φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2022, 17:51
Φωτογραφία από την καμπάνια της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο της Ρόδου
|ΑΑΔΕ

Apódixi please: Η ΑΑΔΕ ζητά από τους τουρίστες να προσέξουν τη φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2022, 17:51

Διαφημίσεις σε οθόνες, μπάνερ και άλλους χώρους σε αεροδρόμια της χώρας που δέχονται το μεγαλύτερο ποσοστό της τουριστικής ροής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά, Κω, Σκιάθο, Κεφαλονιά κ.ά.), κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στόχος του μηνύματος, όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, είναι «να σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και τα περίπτερα) είναι υποχρεωμένοι να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες».

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Παράλληλα, τονίζει ότι όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες τους, ενώ επισημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, εάν δεν λάβει έγκυρη απόδειξη πληρωμής.

«Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα καταστήματα, τα μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες ή εκτυπωμένες σε χαρτί αποδείξεις» επισημαίνει η ΑΑΔΕ.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

«Σε κάθε περίπτωση, πριν πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να πείτε στα ελληνικά: “Apódixi please”», αναφέρει στο μήνυμά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...