258
|

Από Μόσχα – Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:05

Από Μόσχα – Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:05

Θέλοντας να δείξει ότι διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας τόσο προς δυσμάς όσο και προς ανατολάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη Ρωσία και τη σειρά επαφών που θα έχει στη Μόσχα, ετοιμάζεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη όπου μεταξύ άλλων θα απευθύνει ομιλία στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Η σημειολογία των διαδοχικών ταξιδιών του προέδρου της ΝΔ, προφανής. Στόχος η οικοδόμηση συμμαχιών και στις δύο πλευρές εν όψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Την Πέμπτη στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσισλαβ Βολόντιν.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Φεβρουαρίου, λόγω ωστόσο των εξελίξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ταξίδι πήγε πιο πίσω.

Οσον αφορά την 48ωρη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών funds, σε μία συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πειραιώς για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα και την προεκλογική του δέσμευση για δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Στη Βοστώνη τέλος, στις 7 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts – μία «πολιτικού περιεχομένου ομιλία για τη δημοκρατία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ενωση», σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...