185
|

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 10:13

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 10:13

Η αντιεξουσιαστική ομάδα «Αναρχικοί/ες» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού.

Η επίθεση έγινε υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εκείνες τις ημέρες πραγματοποιούσε απεργία πείνας για τη χορήγηση άδειας.

Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αναρχικοί απειλούν ότι, αν δεν δοθεί άμεσα άδεια στον Κουφοντίνα, οι συνέπειες θα είναι «τεράστιες».

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 15-20 αντιεξουσιαστών που είχαν βγει από το Πάντειο είχαν τότε πραγματοποιήσει επίθεση σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση του υποψηφίου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Νίκου Μακρόπουλου. Παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και οι βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη και Νότης Μηταράκης.

Οι δράστες πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο και προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ήταν του κ. Μηταράκη.

* Επίσης, η αναρχική ομάδα «Μαύρος Μάης» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Καισαριανή το Σάββατο 25 Μαΐου. Σε ανάρτησή τους χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «πράξη αλληλεγγύης» στον Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...