510
Με την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, το μεσημέρι της Τρίτης στη ΓΑΔΑ έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων | INTIMEnews

Aμφισβητεί το πόρισμα ο συνήγορος Πισπιρίγκου: «Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας, χωρίς δεύτερη σκέψη…»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 09:24
Με την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, το μεσημέρι της Τρίτης στη ΓΑΔΑ έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων
|INTIMEnews

Aμφισβητεί το πόρισμα ο συνήγορος Πισπιρίγκου: «Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας, χωρίς δεύτερη σκέψη…»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 09:24

Ετοιμοι να αμφισβητήσουν το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά που παραδόθηκε στις Αρχές, για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας, εμφανίζονται οι συνήγοροι της μητέρας των δύο κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς όπως υποστηρίζουν, μετά τον θάνατο της τρίτης κόρης της, Τζωρτζίνας, «πάνε να της φορτώσουν» και αυτούς των δύο αδελφών της.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που διαβίβασε τη Δευτέρα στο Ανθρωποκτονιών ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικος Καρακούκης, αναφέρεται ότι τα δυο κοριτσάκια είχαν βίαιο ασφυκτικό θάνατο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Ειδικά στην περίπτωση της Ιριδας, το μοιραίο βραδυ του Μαρτίου του 2021 στο σπίτι της οικογένειας βρίσκονταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της, Δήμητρα, με την οποία σήμερα κλείνει ο γύρος των καταθέσεων στη ΓΑΔΑ.

Λίγο μετά το μεσημέρι η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσήλθε στο αστυνομικό μέγαρο συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της οικογένειας, Οθωνα Παπαδόπουλο. Κατά την προσέλευσή της έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών.

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμά τους οι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για «συνδυαστικό αποκλεισμό παθολογικών αιτιών θανάτου, που οδηγεί –σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας– στον βίαιο μηχανισμό θανάτου».

«Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης –σημειώνεται–, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στην αιτία θανάτου που επιβεβαιώνουν νεκροψιακά, παθολογοανατομικά και φωτογραφικά ευρήματα».

Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, επιμένει ότι δεν έβλαψε ποτέ τα παιδιά της και ότι ο θάνατός τους επήλθε από παθολογικά αίτια, όπως έδειξαν οι αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Οθωνας Παπαδόπουλος, η προφυλακισθείσα «θεωρεί ότι προσπαθούν να της φορτώσουν και τις δύο νέες περιπτώσεις, ενώ επιμένει πως οι θάνατοι έχουν προκληθεί από παθολογικά αίτια, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, και δεν δέχεται τις εγκληματικές ενέργειες».

«Το πάνε διά της εις άτοπον απαγωγής, αποκλείοντας άλλες πιθανότητες και κρατώντας τον ασφυκτικό θάνατο. Ξεκινούν με δεδομένη την εγκληματική ενέργεια και ψάχνουν να βρουν το πώς έγινε. Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας χωρίς δεύτερη σκέψη και έρευνα, βάζοντας όλη την κοινή γνώμη της Ελλάδας και πάλι απέναντί της», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου για το πόρισμα που παραδόθηκε στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με τη μικρή Ιριδα. Είναι όμως ένα στοιχείο που η ίδια η μητέρα της έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», επανέλαβε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβαίωσε ότι το πόρισμα θα αμφισβητηθεί, τολμώντας να προβεί και στην εκτίμηση ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη μεταξύ γιατρών και επιστημόνων.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων – αυτών που υποστηρίζουν την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτων και εκείνων που αποκλείουν την περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο νέων διώξεων για την πολύκροτη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...