247
Για να κληθεί ενώπιον δικαστικών Aρχών ο Αλέξης Γεωργούλης, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του | © European Union

Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής για την άρση ασυλίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 19:39
Για να κληθεί ενώπιον δικαστικών Aρχών ο Αλέξης Γεωργούλης, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του
|© European Union

Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής για την άρση ασυλίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 19:39

O πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), είναι ο εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελένη Χρονοπούλου, όπως μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ ΜΠΕ στις Βρυξέλλες Ειρήνης Ζαρκαδούλα.

Παραμένει άγνωστο, όμως, το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσέθεσε το Πρακτορείο στο τηλεγράφημά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Ζαρκαδούλα η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου.

«Ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι σαφές εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες», ανέφερε η ίδια πηγή.

Προ ημερών η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην πρωτεύουσα του Βελγίου Εφη Κουτσοκώστα είχε επισημάνει τα εξής ως προς τη διαδικασία:

«Ο εισηγητής θα εξετάσει το φάκελο του αιτήματος, και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα ακολουθήσει ψηφοφορία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Ο δρόμος για την παραπομπή του αιτήματος των βελγικών Αρχών στην Ολομέλεια ανοίγει εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού είχε κάνει λόγο για μακρά διαδικασία της οποίας η έκβαση αναμένεται εντός του καλοκαιριού ή και αργότερα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...