166
Αριστερά, ο νέος υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουχ, κατά την ορκωμοσία του, την Τρίτη | REUTERS/Leonhard Foeger

Αυστρία: Αναστέλλεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 10:56
Αριστερά, ο νέος υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουχ, κατά την ορκωμοσία του, την Τρίτη
|REUTERS/Leonhard Foeger

Αυστρία: Αναστέλλεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 10:56

Η Αυστρία αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων.

Η απόφαση ελήφθη έξι ημέρες πριν αρχίσουν να επιδίδονται πρόστιμα για την παραβίαση του μέτρου.

Ο υπουργός Υγείας, Γιοχάνες Ράουχ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση των σημείων του μέτρου αυτού που αφορούν τη δημόσια υγεία και τους συνταγματικούς νόμους εντός τριών μηνών.

Ο ίδιος και η υπουργός για Συνταγματικές Υποθέσεις, Καρολίν Εντστάντλερ, δήλωσαν ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας μπορεί να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που είχε αποφασίσει, το περασμένο φθινόπωρο, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών της κατά της Covid και μάλιστα είχε ψηφίσει, χωρίς μεγάλη κοινοβουλευτική αντίσταση, το σχετικό νομοσχέδιο για το μέτρο.

Το μέτρο προέβλεπε ότι από τα μέσα Μαρτίου η αστυνομία θα ξεκινούσε τυχαίους ελέγχους για να διαπιστώνει ποιοι είναι εμβολιασμένοι. Σε όσους δεν μπορούσαν να το αποδείξουν, το πρόστιμο θα ανερχόταν στα 600 ευρώ, το οποίο μπορεί να έφτανε και τα 3.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...