549
Τελικά φαίνεται ότι ο κινηματογραφικός «Κροκοδειλάκιας» έχει αρκετούς μιμητές στη χώρα του | Tez Blackmore

Αυστραλός ψαρεύει ανέμελα πλάι σε τετράμετρο κροκόδειλο

Τέο Ιωάννου Τέο Ιωάννου 18 Αυγούστου 2023, 21:01
Τελικά φαίνεται ότι ο κινηματογραφικός «Κροκοδειλάκιας» έχει αρκετούς μιμητές στη χώρα του
|Tez Blackmore

Αυστραλός ψαρεύει ανέμελα πλάι σε τετράμετρο κροκόδειλο

Τέο Ιωάννου Τέο Ιωάννου 18 Αυγούστου 2023, 21:01

Η εικόνα ενός ανθρώπου σε απόσταση βολής από ένα θανατηφόρο ερπετό να συμπεριφέρεται λες και είναι ιδιοκτήτης κατοικίδιου με το ζώο του, είναι τουλάχιστον ασυνήθιστη – παραπέμποντας σε καρτούν, όπου σκύλοι, γάτες, ποντίκια και καναρίνια διακόπτουν τις… εχθροπραξίες τους για έναν κοινό στόχο. Βέβαια, στη χώρα του κινηματογραφικού «Κροκοδειλάκια», όλα είναι πιθανά.

Πλάνα ενός αυστραλού ψαρά που στέκεται αδιάφορα λίγα μέτρα μακριά από έναν γιγάντιο κροκόδειλο, έχουν προκαλέσει δυσπιστία και κλήσεις ώστε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές να τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα. Στο βίντεο, ο άνδρας εμφανίζεται στις όχθες ενός ποταμού στο τροπικό βόρειο Κουίνσλαντ, με την πλάτη του γυρισμένη στο κορυφαίο αρπακτικό, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μήκος περίπου τεσσάρων μέτρων.

Το βίντεο καταγράφηκε από τον Τεζ Μπλάκμορ, έναν Βρετανό που ζει στην Αυστραλία, ο οποίος έμεινε άναυδος καθώς παρακολουθούσε από μια κοντινή γέφυρα. «Εχω δει αρκετά ανόητα πράγματα στην Αυστραλία και αρκετούς ανόητους ανθρώπους, αλλά αυτό παίρνει το βραβείο», λέει καθώς τραβά το βίντεο ο Μπλάκμορ, με καταγωγή από το Λονδίνο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

Ο Μπλάκμορ προτιμά να μην αποκαλύψει πού ακριβώς γυρίστηκε το βίντεο της συνάντησης, γιατί ανησυχεί ότι ο κροκόδειλος του θαλασσινού νερού μπορεί να χαρακτηριστεί ως προβληματικό ζώο – κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη, ή θανάτωσή του. «Είναι ένας πολύ μεγάλος κροκόδειλος και δεν είναι ενοχλητικός, οπότε το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να του συμβεί οτιδήποτε», λέει.

Σε ένα άλλο κλιπ, ο ψαράς δείχνει χαλαρός καθώς απομακρύνεται από την άκρη του ποταμού και περνά ανέμελα δίπλα από τον κροκόδειλο, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στους ντόπιους, και έχει το παρατσούκλι «Κλάιντ». Ερωτηθείς αργότερα από τον Μπλάκμορ για την αντισυμβατική του προσέγγιση προς το ερπετό, ο ψαράς γέλασε και απάντησε: «Είμαι ντόπιος, είναι ντόπιος, τον βλέπουμε όλη την ώρα, και ψαρεύω συχνά εδώ».

Αλλά η συμπεριφορά του έχει δώσει νέα πνοή στις εκκλήσεις για τη θέσπιση νομοθεσίας που θα προβλέπει ποινές για τους ανθρώπους που ενεργούν ανεύθυνα γύρω από τους κροκόδειλους του αλμυρού νερού. Οι αριθμοί των κροκοδείλων αυξάνονται σε όλο το τροπικό βόρειο τμήμα της Αυστραλίας, εξαιτίας της επί δεκαετίες απαγόρευσης του κυνηγιού τους.

Οι εκκλήσεις για αυστηρότερη νομοθεσία έχουν ενορχηστρωθεί από τον Μπομπ Ιρβιν, τον πατέρα του «κυνηγού κροκοδείλων» Στιβ Ιρβιν, τηλεοπτικής προσωπικότητας και φυσιοδίφη, που σκοτώθηκε από ένα δηλητηριώδες σαλάχι το 2006. Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ εξετάζει μια πρόταση, όπου οι δασοφύλακες άγριας ζωής θα έχουν την εξουσία να εκδίδουν πρόστιμα σε άτομα που αγνοούν τις προειδοποιήσεις ασφαλείας, και αναλαμβάνουν περιττούς κινδύνους γύρω από τους κροκόδειλους του αλμυρού νερού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι οικολόγοι εξοργίστηκαν όταν ένας μεγάλος κροκόδειλος πυροβολήθηκε από δασοφύλακες αφού βγήκε από το νερό, άρπαξε έναν κατοικίδιο σκύλο και παραλίγο να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε μόλις μπει για μπάνιο.

«Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε νομοθετική μεταρρύθμιση – αλλά είναι απαραίτητη και, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χώρα μας, καθώς όλο και περισσότερες από τις περιοχές μας ανοίγονται στον τουρισμό, θα προκύπτουν περισσότερα περιστατικά όπως αυτό», δήλωσε η Κιρστιάνα Γουόρντ, της οργάνωσης «Υπερασπιστές του Περιβάλλοντος», μιας νομικής ομάδας που κάνει εκστρατείες για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Εκπρόσωπος του τμήματος περιβάλλοντος του Κουίνσλαντ, είπε ότι είναι «απογοητευτικό» να βλέπεις ανθρώπους να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους γύρω από τους κροκόδειλους, προσθέτοντας: «Το τμήμα μας διερευνά πιθανές αλλαγές στους κανονισμούς, για να αποτρέψει περαιτέρω τους ανθρώπους από το να παίρνουν περιττούς κινδύνους στη χώρα των κροκόδειλων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...