365
Από το εργοστάσιο της Fibran o πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε φορολογικά κίνητρα και απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις | Δελτίο Τύπου/Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει έμπρακτα τη βιομηχανική δραστηριότητα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 13:03
Από το εργοστάσιο της Fibran o πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε φορολογικά κίνητρα και απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις
|Δελτίο Τύπου/Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει έμπρακτα τη βιομηχανική δραστηριότητα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 13:03

Tη δέσμευσή του για τη στήριξη της βιομηχανικής δραστηριότητας -εδικά στη Βόρεια Ελλάδα- και των εξωστρεφών επιχειρήσεων, επανέλαβε από την Τερπνή Σερρών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας όχι μόνο την ανάγκη μείωση της φορολογίας, αλλά και απλοποίησης του αδειοδοτικού πλαισίου.

Ξεκινώντας την περιοδεία του στο νομό Σερρών, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοστάσιο μονωτικών υλικών της FIBRAN όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και εργαζομένους της επιχείρησης.

Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε στο εργοστάσιο μονωτικών υλικών, όπου και τον ξενάγησε, ο ιδρυτής της επιχείρησης, Δημήτριος Αναστασιάδης (βλέπε φωτογραφία κάτω),  ο οποίος τον ενημέρωσε και για τις βιομηχανικές μονάδες που διαθέτει η εταιρεία και στο εξωτερικό.

_PAP4976_preview

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρόκειται για μία εταιρεία που συνδυάζει την καινοτομία με την εξωστρέφεια, «τα χαρακτηριστικά δηλαδή εκείνα, τα οποία πρέπει να αποκτήσει συνολικά η ελληνική οικονομική δραστηριότητα».

«Η FIBRAN», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποδεικνύει ότι μπορεί να έχουμε ποιοτική και καινοτόμα βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα» και η Νέα Δημοκρατία -δεσμεύθηκε-  θα στηρίξει τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων που έχει παρουσιάσει, ξεκινώντας με τη μείωση της φορολογίας, αλλά δίνοντας και περισσότερα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην καινοτομία. «Χρησιμοποιούμε την φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πέρα όμως από τα φορολογικά κίνητρα, απαιτείται και  απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου -όπως είπε- να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψιμότητα οι απαραίτητες επενδύσεις. Γιατί, όπως υπογράμμισε, «από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νομό Σερρών ήταν το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ) και στη συνέχεια επισκέφθηκε την πόλη των Σερρών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον ποταμό Στρυμόνα, όπου θα συναντηθεί με εκτροφείς βουβαλιών και το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ κλείνει με επίσκεψη στο χωριό Άνω Πορόια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...