360
Η Τονγκ Τονγκ, λένε οι «γονείς» της, σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις κόρη ή εγγονή... |

Η Τονγκ Τονγκ είναι κορίτσι-ρομπότ για σπίτια χωρίς παιδιά

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 17:38
Η Τονγκ Τονγκ, λένε οι «γονείς» της, σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις κόρη ή εγγονή...
|

Η Τονγκ Τονγκ είναι κορίτσι-ρομπότ για σπίτια χωρίς παιδιά

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 17:38

Η τεχνολογική εξέλιξη προχωράει ακάθεκτα. Μια κουκλίτσα που λέγεται Τονγκ Τονγκ και είναι ρομπότ «κάνει συντροφιά» σε ηλικιωμένους και ηλικιωμένες ή ατέκνους συζύγους, γυναίκες και άνδρες – τίποτε το «φουσκωτό» και επιλήψιμο, κανένας εφιάλτης από την παλαιοντολογία του ανθρώπου και του εμπορίου. Εδώ έχουμε ολόφρεσκα πράγματα.

Το ρομπότ αυτό φτιάχτηκε από κινέζους επιστήμονες του Ινστιτούτου Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης του Πεκίνου και το μεταχειρίζεσαι, υποτίθεται, χωρίς να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου. Είναι ανθρωπόμορφο μηχάνημα που μπορεί να αλληλεπιδρά με τους χρήστες του, τους πραγματικούς ανθρώπους. Μιμείται το παιδί: η πείνα, η δίψα, η πλήξη, η κούραση και η νύστα είναι εγγεγραμμένα στο «DNA» του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξάπτει τα ευγενικά συναισθήματα που έχουν όλοι οι φυσιολογικοί μεγάλοι, γονείς ή παππούδες, για τα παιδιά, ή, αν προτιμάτε, καταπραΰνει τα απωθημένα των ατέκνων συζύγων που λαχταρούν ένα παιδί στο σπίτι τους αλλά δεν μπορούν να το έχουν.

Οι επιστήμονες «έχουν διδάξει» στην Τονγκ Τονγκ να βοηθάει τους γονείς ή τον παππού και τη γιαγιά με μικρές χειρονομίες: ξέρει πώς να ανοίξει την τηλεόραση αν η γιαγιά δεν θέλει να σηκωθεί από την πολυθρόνα για να πάρει το τηλεκοντρόλ, σκουπίζει το χυμένο γάλα από το τραπέζι σαν καλό κορίτσι για να ευχαριστήσει τη μητέρα και δέχεται ένα κουλουράκι για ανταμοιβή.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι οι κινέζοι επιστήμονες διατείνονται πως η κουκλίτσα είναι ήδη ικανή «να αισθάνεται» συναισθήματα, και εννοούν ότι τα αναπαράγει χάρις στην Τεχνητή Νοημοσύνη – που και η ίδια «διδάσκεται» συνεχώς από τον άνθρωπο. Το πρωτότυπο αυτού του ρομπότ ντεμπουτάρει αυτήν την εβδομάδα στην τεχνολογική έκθεση Zhongguancun Forum, στο Πεκίνο.

Οι «γονείς» της Τονγκ Τονγκ τη σχεδίασαν με λευκό μπλουζάκι, ροζ παντελόνι, κόκκινα παπούτσια και κορδελίτσα στα μαλλιά. «Το μυαλό της και το σύστημα αξιών της είναι συγκρίσιμα με εκείνα ενός κοριτσιού τριών-τεσσάρων ετών, και καθώς θα αναπτύσσεται θα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με πραγματικό πρόσωπο» λέει ο επικεφαλής του  Ινστιτούτου Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο ίδιος, ως «γονιός», είναι πολύ υπερήφανος και κάνει σχέδια για το παιδί του – τα οποία είναι βέβαιον ότι θα εκπληρωθούν: το «κοριτσάκι» του θα μεγαλώσει γρήγορα και θα μάθει να συμπεριφέρεται σωστά, μάλιστα δεν θα χρειαστούν περισσότερα από τρία χρόνια για να ωριμάσει όπως μια κανονική 18χρονη κοπέλα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...