269
φωτ. αρχείου | REUTERS

Kρατούσε όμηρο τη γυναίκα του επειδή τον κατήγγειλε για κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:23
φωτ. αρχείου
|REUTERS

Kρατούσε όμηρο τη γυναίκα του επειδή τον κατήγγειλε για κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:23

Αντιμέτωπη με περιστατικό ομηρίας γυναίκας από τον σύντροφό της βρεθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. στην Καλαμαριά.

Προηγήθηκε καταγγελία της 52χρονης για κακοποίησή της από τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου, 54 ετών, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών (που επενέβησαν) ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του κρατώντας την καταγγέλλουσα σε καθεστώς ομηρίας.

Χρειάστηκαν τρεις ώρες και η συνδρομή ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. για να πειστεί να την αφήσει ελεύθερη. Ο 54χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, όπως επίσης για παράνομη κατακράτηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το ζευγάρι επέστρεψε από νυχτερινή έξοδο.

Για ασήμαντη αφορμή καβγάδισαν και όπως κατήγγειλε η 52χρονη, ο σύντροφός της την χτύπησε, απειλώντας τη ζωή της.

Καθώς είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό βίας εις βάρος της, η γυναίκα κάλεσε μία φίλη της, από την οποία ζήτησε βοήθεια. «Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φέρεται να είπε, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η 52χρονη στη φίλη της  η οποια κάλεσε την Αμεση Δράση.

Οταν οι αστυνομικοί έφθασαν έξω από το διαμέρισμα, όμως, ο 54χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, κρατώντας όπως προαναφέρθηκε όμηρο τη σύντροφό του. Ειδοποιήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να τον πείσει να την αφήσει ελεύθερη, κάτι που έκανε τελικά έπειτα από τρεις ώρες, οπότε η γυναίκα βγήκε συνοδεία αστυνομικών από το σπίτι.

Ο 54χρονος συνελήφθη με το που οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η 52χρονη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του, παρά μόνο να μην την ξαναπλησιάσει, επειδή τον φοβάται. Της χορηγήθηκε πάντως η εφαρμογή “panic button” την οποία εγκατέστησε στο κινητό της τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...