336
| IntimeNews

Δικαστές κατά Φαραντούρη: Μας προσβάλλει με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:02
|IntimeNews

Δικαστές κατά Φαραντούρη: Μας προσβάλλει με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:02

Η αμετροεπής τοποθέτηση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υποψηφίου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Οne -όπου μεταξύ όλων των άλλων έβαλλε και κατά της Δικαιοσύνης «υπενθυμίζοντας» ότι «στη χούντα ο Αρειος Πάγος έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση»- προκάλεσε την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δικαστές τονίζουν ότι με τις δηλώσεις του, ο κ. Φαραντούρης προβάλλει τους ανώτατους δικαστές της χώρας μας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς και υπονομεύει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

»Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».

Οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτής προκάλεσαν νωρίτερα την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ ενώ μετά από αρκετή ώρα, ο εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ανέλαβε την αποστολή για το «άδειασμα» Φαραντούρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...