463
Δύο είναι τα επίμαχα ερωτήματα όσον αφορά ένα ΕV. Το πρώτο είναι το «πόσο μακριά πάει» και το δεύτερο το «πόσο γρήγορα φορτίζει». Η συνεργασία μεταξύ Volvo και Breathe επιχειρεί μια βελτίωση της απάντησης στο τελευταίο | Volvo Cars

Πιο γρήγορη φόρτιση; Η Volvo «έκλεισε» συνεργασία για τη νέα γενιά fast charging

Δύο είναι τα επίμαχα ερωτήματα όσον αφορά ένα ΕV. Το πρώτο είναι το «πόσο μακριά πάει» και το δεύτερο το «πόσο γρήγορα φορτίζει». Η συνεργασία μεταξύ Volvo και Breathe επιχειρεί μια βελτίωση της απάντησης στο τελευταίο
|Volvo Cars

Πιο γρήγορη φόρτιση; Η Volvo «έκλεισε» συνεργασία για τη νέα γενιά fast charging

Συγκεκριμένα, η είδηση έρχεται από την Breathe, μία εταιρεία που ήδη από την αρχική της σελίδα στον ιστότοπό της έχει τον αβανταδόρικο τίτλο ‘’We make batteries better. A lot better’’. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Για την ώρα, πάντως, το ότι η Volvo, ένας κατασκευαστής που πλέον έχει προμετωπίδα της στρατηγικής του τα ηλεκτρικά, όπως, για παράδειγμα, το εξαιρετικό EX30 που οδήγησα πρόσφατα, «έκλεισε» συνεργασία με την Breathe ως η πρώτη εταιρεία που απέκτησε πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του πατενταρισμένου λογισμικού φόρτισης με δυνατότητα αλγόριθμου, μάλλον δείχνει κάτι.

Βασικά την προσπάθειά της, τόσο της Volvo όσο και του συνόλου των κατασκευαστών EVs, όσον αφορά τη δραστική μείωση του χρόνου φόρτισης των αυτοκινήτων τους. Γιατί, πείτε μου, πόσο νόημα έχει να πηγαίνεις πραγματικά γρήγορα, ας πούμε σε ένα ταξίδι, και μετά να πρέπει με το στανιό να περιμένεις κάνα μισάωρο σταματώντας για καφέ (που ίσως δεν πίνεις) μέχρι να φορτίσεις; Και ξέρουμε όλοι πόσο απέχει η ρεαλιστική αυτονομία των ηλεκτρικών από τον ιδανικό κόσμο των τυποποιημένων ανακοινώσεων. Πρόσφατα τα γράψαμε.

Η πλατφόρμα ενός ηλεκτρικού Volvo και οι συστοιχίες μπαταριών, ως συνήθως, στο κέντρο του αμαξώματος. Η εταιρεία φιλοδοξεί να έχει μηδενικές εκπομπές σε όλο τον «κύκλο» δραστηριοτήτων της μέχρι το 2040

Ο λόγος, λοιπόν, πέφτει στο πόσο γρήγορα το φορτίζεις ώστε, μια ωραία μέρα, κάποτε, ένα ηλεκτρικό να μη χρειάζεται έναν «αιώνα» για να επαναφορτιστεί σε σχέση με το τσακ-μπαμ του βενζινάδικου. Η Breathe υποστηρίζει ότι ενσωματώνοντας το λογισμικό της στην εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης μπαταριών της Volvo Cars, μπορεί να παρέχει στους πελάτες της Volvo ακόμη ταχύτερους χρόνους φόρτισης και βελτιωμένη συνολική εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Aπό την πλευρά της η Volvo δηλώνει ότι η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί στα πλήρως ηλεκτρικά νέας γενιάς αυτοκίνητά της και αναμένεται ότι θα μειώσει έως και 30% το  χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση ενός πλήρως ηλεκτρικού Volvo, με ενεργειακό απόθεμα από 10 έως 80% στις μπαταρίες.

Ακόμα καλύτερα: οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα διαρκέσουν σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας χωρίς να επηρεάσουν την κατάσταση της υγείας της. Με έναν επιπλέον αστερίσκο που είδα στο κάτω-κάτω μέρος της ανακοίνωσης: ότι διαφορετικές συστοιχίες μπαταριών θα έχουν διαφοροποιημένους χρόνους και πως οι ανακοινωθείσες μετρήσεις αναφέρονται σε μειώσεις των χρόνων φόρτισης από 15 έως 30%.

Η συνεργασία με την Breathe είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας ως προμηθεύτρια εταιρεία για το κορυφαίο προϊόν της, το Breathe Charge, και αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του εταιρικού βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Volvo. Το τελευταίο αντανακλά τη φιλοδοξία της Volvo να ηγηθεί στην ανάπτυξη ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων με ήδη δεδηλωμένο στόχο να έχει γίνει κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...