217
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου | Reuters

Γάζα: Κατάπαυση πυρός ζητά η Γερμανία, τι απαντά ο Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2024, 20:11
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου
|Reuters

Γάζα: Κατάπαυση πυρός ζητά η Γερμανία, τι απαντά ο Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2024, 20:11

Ο καγκελάριος της Γερμανία ζήτησε «συμφωνία για τους ομήρους και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, για να σωθούν οι άνθρωποι που κρατούνται» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ενώπιον του Όλαφ Σόλτς πως δεν πρόκειται να αφήσει εγκλωβισμένους αμάχους στη Ράφα αλλά δεν δεσμεύθηκε για την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε πει στο υπουργικό του συμβούλιο πως θα συνεχίσει τη στρατιωτική εκστρατεία κατά της Χαμάς στη Γάζα και ότι θα μπει στο στόχαστρο και η Ράφα, η τελευταία σχετικά ασφαλής περιοχή, που είναι ακόμη  γεμάτη κόσμο. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πότε και πώς θα αρχίσουν αυτές οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, oι σύμμαχοι του Ισραήλ ασκούν πιέσεις στον Νετανιάχου να μην επιτεθεί στη Ράφα χωρίς σχέδιο προστασίας των αμάχων. Στη Ράφα έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Γάζας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι μίλησε με τον Νετανιάχου για την ανάγκη παροχής ολοκληρωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τους Παλαιστίνιους να κινδυνεύουν από την πείνα», είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας, μεταφέροντας και το μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Αίγυπτο και δήλωσε ότι «είναι κρίσιμο να επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία γρήγορα».

Την Κυριακή, φορτηγά με αλεύρι έφτασαν στη βόρεια Γάζα, ενώ διεθνείς φορείς προειδοποιούν για απειλή λιμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...