673
| CreativeProtagon

Κύμβαλον αλαλάζον ο Μπέος;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Σεπτεμβρίου 2023, 19:55
|CreativeProtagon

Κύμβαλον αλαλάζον ο Μπέος;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Σεπτεμβρίου 2023, 19:55

Είχα υπόψη ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει πολλούς θαυμαστές, αλλά ένα μικρό σοκ το έπαθα όταν ανήρτησα στα κοινωνικά μου δίκτυα ένα βίντεο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok και είδα πόσα αποθεωτικά σχόλια μάζεψε από κάτω. Ηταν Αύγουστος και ο δήμαρχος του Βόλου έλεγε μπροστά στην κάμερα, με το φτυάρι στο χέρι, ότι άφησε το μπάνιο γιατί ήθελε να φυτέψει λουλούδια σε όλο το μήκος της οδού, αλλά «ο μαλάκας ο εργολάβος έχει βάλει μπετό από κάτω», και τώρα πρέπει να τα σπάσει για να κάνει τη δουλειά του και ότι αυτά τραβάει καλοκαιριάτικα.

Σε ένα άλλο βίντεο, πάλι από το Tik Tok του, μας έδειχνε την προετοιμασία του για φωτογράφιση: «Δεν θέλω άλλο, εγώ δεν είμαι η Φουρέιρα, αφήστε με» έλεγε στη μακιγιέζ που του έβαζε πούδρα και στην επόμενη σκηνή πόζαρε σε μια ταράτσα με θέα στη θάλασσα (επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι η Φουρέιρα).

Και μετά, ήρθαν τα δύσκολα. Η κακοκαιρία Ντάνιελ πρώτα βύθισε τον Βόλο κάτω από τόνους νερό και λάσπη. Ο δήμαρχος, τότε, με γαλότσες και αδιάβροχα, βγήκε στους δρόμους και φώναζε στους οδηγούς να επιστρέψουν σπίτια τους, έξαλλος, χωμένος ως τα γόνατα στα νερά: «Κάνω έκκληση στον κόσμο, μην κυκλοφορείτε… Πού πάτε, ρε άνθρωποι, πού πάτε, ρε σεις. Κοίτα πού είναι το νερό». Τη δραματική του έξοδο την είδαμε φυσικά σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά του δίκτυα.

Η Ντάνιελ αποχώρησε αφήνοντας την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ρημαγμένη, χωρίς πόσιμο νερό και με τη γαστρεντερίτιδα να εξαπλώνεται στον πληθυσμό της. Τότε ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου γιατί κάποιοι αλήτες, «παρακμιακά στοιχεία της πόλης», όπως τους χαρακτήρισε, τρομοκρατούν τους πολίτες: «Είπαν ότι πάνω από δύο χρόνια θα χρειαστεί ο Βόλος να σταθεί στα πόδια του. Τι λέτε, βρε γελοίοι; Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα» ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι στολισμοί θα ξεκινήσουν από Δευτέρα.

Τη γιορτινή του ατζέντα τού τη χάλασαν οι μετεωρολόγοι. Νέα κακοκαιρία μπροστά μας. Ηρθε η Εlias και, δυστυχώς, έβαλε κι αυτή στο μάτι τις πληγείσες περιοχές. Κατά Τρίτη μεριά, ξεκίνησε η βροχούλα. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αχιλλέας Μπέος στήθηκε για ακόμα μια φορά μπροστά στην κάμερα: «Δυο-τρεις ώρες ακόμη και όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε», διαβεβαίωσε τους πολίτες καλώντας τους να μην ακούνε τους παρακμιακούς τρομοκράτες που βλέπουν παντού προβλήματα.

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, ο δήμαρχος φώναζε στην κάμερα που τον ακολουθούσε: «Καταστροφή! Θεομηνία! Τρέξτε στα σπίτια σας!», και τσαλαβουτούσε δραματικά μέσα στον χείμαρρο που η Εlias έφερε για δεύτερη φορά στον Βόλο. Από τον καθησυχασμό, στην αναστάτωση, με άλλα λόγια. Ετσι γίνεται όμως ο καλός κινηματογράφος. Η πλοκή θέλει σασπένς.

Κάπου ανάμεσα στα κινηματογραφικά του στιγμιότυπα με φόντο θάλασσες, λουλούδια ή κακοκαιρίες, καταφέρεται και εναντίον του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποκαλώντας τον φλώρο. Γιατί ο τραγουδοποιός τον χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο δήμαρχο», που «ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος: ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε», συμπληρώνοντας ότι το έκανε για την κάμερα, «μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς». Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο προφίλ του Δήμου Βόλου στο Instagram και αν το δει ο Κουστουρίτσα, ίσως και να εμπνευστεί ολόκληρη ταινία.

Αυτός, όμως, είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Φωνακλάς και αθυρόστομος, έντονος, πληθωρικός. Επιδεικνύει το έργο του σε κάθε ευκαιρία και με χολιγουντιανό σασπένς. Βγάζει το ένα βίντεο μετά το άλλο. Λέει στα κανάλια ακόμα και ότι θα δώσει τον μισθό του για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των έργων. Χώνεται μέσα στις λάσπες για να μεταδώσει μηνύματα και να καταλάβουμε ότι κάνει δουλειά. Κάνει όντως ή είναι ένα κύμβαλον αλαλάζον; Ενας άνθρωπος που εκθέτει εαυτόν φλύαρα και γραφικά;

Στο παραπάνω ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι Βολιώτες που τον εκλέγουν από το 2014. Τώρα που η πόλη τους μετράει πληγές και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έμειναν στο ράφι, ένας ικανός και χρήσιμος δήμαρχος ξεχωρίζει στην πράξη.

Στο παραπάνω ερώτημα, όμως, θα απαντήσει και η έρευνα που ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να εξακριβωθεί κατά πόσο τα αντιπλημμυρικά έργα έγιναν σωστά στον Βόλο. Ο δήμαρχος θα μπει, θέλει – δεν θέλει, και αυτός κάτω από το μικροσκόπιο. Γιατί ως τώρα έμπαινε μόνο μπροστά από την κάμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...