406
Μπορείτε να νοστιμίσετε οποιοδήποτε ψάρι μαρινάροντάς το σε σάλτσα χαρίσα | Κώστας Χριστοδούλου

Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε χαρίσα με πουρέ κουνουπιδιού

Κική Τριανταφύλλη 2 Αυγούστου 2023, 11:49
Μπορείτε να νοστιμίσετε οποιοδήποτε ψάρι μαρινάροντάς το σε σάλτσα χαρίσα
|Κώστας Χριστοδούλου

Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε χαρίσα με πουρέ κουνουπιδιού

Κική Τριανταφύλλη 2 Αυγούστου 2023, 11:49

Τα καλοκαίρια ο ξεναγός αδελφός μου, που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στη Ρόδο, οδηγεί τακτικά τους πελάτες του στη Σύμη, ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά του Αιγαίου, το οποίο έχει διατηρήσει αλώβητη την πολύχρωμη νεοκλασική ομορφιά του. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην ξεναγήσει και μένα στο αγαπημένο του νησί.

Μετά από μια πρώτη βόλτα στην παραλία, ανηφορίσαμε για το «Pavone café»· έπρεπε να δοκιμάσω απαρεγκλίτως  το brunch στο χαριτωμένο καφέ του οικογενειακού ξενοδοχείου «Αναστασία», όπου ο λάτρης των βιολογικών προϊόντων και της υγιεινής διατροφής αδελφός μου δεν παραλείπει να κάνει μια στάση  κάθε φορά, που βρίσκεται στη Σύμη, και επίσης δεν χάνει την ευκαιρία να μου το εξυμνεί (δικαίως, όμως, όπως ανακάλυψε και ο δικός μου ουρανίσκος).

Ξεναγός αναπαυόμενος σε στυλ μεξικέν στο καράβι επιστρέφοντας από τη Σύμη στη Ρόδο (Κική Τριανταφύλλη)

Και αφού φάγαμε και ήπιαμε (ελαφρά) και κουβεντιάσαμε με τον Κώστα Χριστοδούλου, ο νεαρός σεφ -μάνατζερ του «Pavone» μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή ενός εμβληματικού πιάτου του με «μπακαλιάρο μαριναρισμένο σε σάλτσα χαρίσα, πουρέ κουνουπιδιού και pico de gallo μήλου», που πρόσφερε παλιότερα σε ένα λονδρέζικο εστιατόριο, όπου εργαζόταν. Είναι επίσης το πιάτο που του έδωσε την θέση του Chef Manager στο WLC Hammersmith and Fulham College, οπου εργάστηκε για 4,5 χρόνια πριν ερωτευτεί τη σύντροφό του και τη Σύμη.

Πρόκειται για ένα γεύμα πολύ ισορροπημένο διατροφικά, με ιδιαίτερη γεύση, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε διατροφή. Τα φρέσκα ψάρια είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά ταυτόχρονα και σχετικά ακριβά για να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Υπάρχουν, όμως, ψάρια κατεψυγμένα σε πολύ χαμηλές τιμές όπως μπακαλιάρος, μερλούκιος, φιλέτο μπακαλιάρου pollock, και λαβράκι. Το κακό με αυτά είναι ότι υστερούν σε γεύση. Δείτε λοιπόν παρακάτω τον τρόπο, που μας προτείνει ο Κώστας Χριστοδούλου, για να νοστιμέψουμε οποιοδήποτε ψάρι και να του δώσουμε μια πιο εστιατορική μορφή.

Λαχταριστή λιχουδιά με μπανάνες και μέλι στην αυλή του «Pavone café» (Facebook/Pavone Cafe)

Εξάλλου, αν είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψάρι με ένα παχύ φιλέτο κουνουπιδιού, μαρινάροντάς το με την χαρίσα και ψήνοντάς το είτε στον φούρνο είτε σε σχαροτήγανο ή στη σχάρα.

Δείτε εδώ τη συνταγή αναλυτικά, αλλά και την ιστορία του ξενοδοχείου «Αναστασία» και το concept του «Pavone café», που οφείλει το όνομά του σε ένα σφουγγαράδικο καΐκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...