439
Ο Ντάιαμοντ τον Ιούνιο του 2011 στο Βερολίνο | EPA/BRITTA PEDERSEN

Ο Νιλ Ντάιαμοντ για τη ζωή με τη νόσο του Πάρκινσον: «Δεν ήμουν έτοιμος να το δεχτώ»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2023, 19:42
Ο Ντάιαμοντ τον Ιούνιο του 2011 στο Βερολίνο
|EPA/BRITTA PEDERSEN

Ο Νιλ Ντάιαμοντ για τη ζωή με τη νόσο του Πάρκινσον: «Δεν ήμουν έτοιμος να το δεχτώ»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2023, 19:42

Ο 82χρονος Νιλ Ντάιαμοντ και συνθέτης σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις μετά τη διάγνωση και είπε στο δημοσιογράφο Άντονι Μέισον, στο CBS Sunday Morning, ότι ήταν «σε απόλυτη άρνηση τα δύο πρώτα χρόνια», σύμφωνα με τον Guardian.

«Οταν μου είπε ο γιατρός τι είχα, απλώς δεν ήμουν έτοιμος να το δεχτώ», είπε. «Του είπα, θα τα ξαναπούμε όταν θες να με δεις, αλλά τώρα έχω δουλειά να κάνω, τα λέμε».

Ο Ντάιαμοντ πρόσθεσε ότι η τελική αποδοχή του έφερε ηρεμία. «Νομίζω ότι στην πραγματικότητα αυτό συνέβη μόλις τις τελευταίες λίγες εβδομάδες. Ξαφνικά στη ζωή μου ήλθε μια ηρεμία και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο ήρεμα. Και μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει περισσότερο ο εαυτός μου. Είμαι καλύτερος με τους ανθρώπους και καλύτερος με τον εαυτό μου και η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και αφότου εγώ φύγω», είπε.

Ο Ντάιαμοντ ποζάρει περήφανα μπροστά στο αστέρι που δημιουργήθηκε προς τιμήν του στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Ο μουσικός παραδέχτηκε ότι η αποδοχή ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. «Ακόμη είμαι σε αυτήν τη διαδικασία και δεν μου αρέσει. Εντάξει, αυτό μου έδωσε ο θεός και πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ με αυτό. Και προσπαθώ. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτήν την ασθένεια. Δεν μπορείς να πεις, εντάξει, έτυχε και να επιστρέψεις στη ζωή. Δεν πάει έτσι. Μπορώ όμως να αποδεχθώ αυτό που συμβαίνει και τους περιορισμούς που μου επιβάλει και να απολαύσω ακόμη όμορφες μέρες».

Η διάγνωση του Ντάιαμοντ το 2018, ήρθε στο μέσον της παγκόσμιας περιοδείας του για τα 50 χρόνια καριέρας. Είχε ολοκληρώσει ήδη το σκέλος της περιοδείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και απόμενε η Αυστραλία. Τότε, ανακοίνωσε ότι σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις.

Το 1976 σε συναυλία στο Σαν Ντιέγκο

Στη συνέντευξη, ο Ντάιαμοντ μίλησε και για το μιούζικαλ «A Beautiful Noise», που άνοιξε στο Μπρόντγουεϊ τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι βασισμένο στη ζωή και τη μουσική του.

«Η παράσταση είναι μέρος της ψυχοθεραπείας μου και πονάει», είπε. «Δεν μου άρεσε να βλέπω τον εαυτό μου σε πολλές από τις σκηνές. Ντρεπόμουν, ήμουν κολακευμένος και φοβόμουν».

Στην πρεμιέρα του μιούζικαλ, ο Ντάιαμοντ εξέπληξε το κοινό, όταν ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε τη μεγάλη επιτυχία του «Sweet Caroline». Ήταν μια από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη διάγνωση.

«Μπορώ ακόμη να τραγουδήσω», είπε στο CBS. «Το κάνω εδώ και 50 χρόνια και το απολαμβάνω. Οταν τραγουδάω όλα τα συστήματα του μυαλού μου και του σώματός μου συνεργάζονται θαυμάσια».

«Είχα μια πολύ εντυπωσιακή ζωή, είναι αλήθεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...