498
«Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από εμένα. Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά», περιέγραψε στην κατάθεσή της στους ανακριτές η Εύα Καϊλή |

La Repubblica: H Kαϊλή πήγε να εξαφανίσει στοιχεία – «Μπαμπά πάρε τη βαλίτσα και το μπιμπερό!»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2022, 09:38
«Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από εμένα. Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά», περιέγραψε στην κατάθεσή της στους ανακριτές η Εύα Καϊλή
|

La Repubblica: H Kαϊλή πήγε να εξαφανίσει στοιχεία – «Μπαμπά πάρε τη βαλίτσα και το μπιμπερό!»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2022, 09:38

Ενα από τα επιχειρήματα των συνηγόρων της Εύας Καϊλή για την άρση της προσωρινής της κράτησης ήταν ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν είναι ικανή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία για το Qatargate. Ως γνωστόν, η γραμμή που ακολούθησαν οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος κατά την προδικαστική διαδικασία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και την Τετάρτη σε δημοσίευμά της -ένα ακόμη- για την υπόθεση Καϊλή η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι η ευρωβουλευτής προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία την ημέρα της σύλληψης του συντρόφου της, Φραντσέσκο Παντσέρι.

«Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του. Εψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω, γιατί συνελήφθη», ισχυρίστηκε στην πρώτη της κατάθεση στους βέλγους ανακριτές. «Ετσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ηταν μια βαλίτσα για τον Παντσέρι, που κρατούσε ο άνδρας μου στο σπίτι. Ηξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε στην κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει», περιέγραψε.

Αμέσως μετά η κυρία Καϊλή προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Αντόνιο Παντσέρι και τους φίλους του: «Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι (που μιλάει μόνο ιταλικά) αλλά δεν τον βρήκα, οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και τη Μαρία Αρενά. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απάντησε στο τηλέφωνο ο Παντσέρι».

«Ανοιξα τη βαλίτσα. Ανοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι (Φραντσέσκο Τζόρτζι) φύλαγε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, Αντρέα Κοζολίνο», πρόσθεσε στην κατάθεσή της η κυρία Καϊλή, θέλοντας να πείσει ότι η βαλίτσα με τα μετρητά ανήκε στον Παντσέρι.

«Υπήρχε μια άλλη τσάντα που περιείχε χρήματα. Ηταν αυτά που είχε δανειστεί (ο Τζόρτζι) για το ακίνητο» (το ζευγάρι είχε μόλις αγοράσει ένα διαμέρισμα με το δάνειο στο όνομα της κυρία Καϊλή).

Στην τσάντα υπήρχαν «50 ή 60 χιλιάδες ευρώ, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω σκοπό να ερευνήσω τις υποθέσεις του», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων και ακολούθως επιχείρησε να παρουσιάσει τον σύντροφό της ως… οικονομικά ασθμαίνοντα:

«Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από εμένα. Ξέρω ότι κατά καιρούς δανείζεται από τους γονείς του, ίσως και από τον Αντόνιο, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω(. ..) Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά».

Και μετά ήρθε η ώρα των τύψεων:  «Δεν εμπιστευόμουν πάντα τις σχέσεις (του Τζόρτζι) με τον Παντσέρι και τον Κοτσολίνο. Ο Φραντσέσκο είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Αντόνιο και τον Αντρέα, αλλά ήταν υπερβολική. Κάθε φορά που οι άλλοι του ζητούσαν κάτι, ένιωθε υποχρεωμένος να ανταποκριθεί και να τεθεί στη διάθεσή τους . Δεν μπορούσε να πει όχι. Ίσως θα έπρεπε να είχα πει κάτι, γιατί είμαι μεγαλύτερη από τον Φραντσέσκο. Είναι πολύ φιλόξενος, πολύ ευγενικός με τους φίλους του γενικώς».

Η Καϊλή επέμεινε ότι «δεν είχε σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων», Μόνο όταν έσκασε η υπόθεση και αναγκάστηκε εκ των υστέρων να αξιολογήσει την παρουσία αυτών των μετρητών. Μόνο τότε -λέει- κατάλαβε ότι  «δεν ήταν κάτι φυσιολογικό»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...