162
Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ απορρίπτει τα αιτήματα εφοδιασμού του Κιέβου (Φωτογραφία Αρχείου) | REUTERS / Michele Tantussi

«Οχι» της Γερμανίας στην αποστολή αρμάτων στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 16:16
Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ απορρίπτει τα αιτήματα εφοδιασμού του Κιέβου (Φωτογραφία Αρχείου)
|REUTERS / Michele Tantussi

«Οχι» της Γερμανίας στην αποστολή αρμάτων στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 16:16

Η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί μακροπρόθεσμα στον στόχο του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ ακόμη και μετά την εξάντληση ενός ειδικού κονδυλίου 100 δισ. ευρώ, και να αποδεχθεί μια στρατιωτική ηγεμονία την οποία απέφευγε μέχρι τώρα, δήλωσε η υπουργός Αμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

«Το δύο τοις εκατό του ΑΕΠ μας για την ασφάλειά μας… Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χωρίς ”αν ή αλλά” και τα χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τα 100 δισ. να μην είναι επί ματαίω», δήλωσε τη Δευτέρα η κυρία Λάμπρεχτ. «Πρέπει να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπου, σε μερικά χρόνια, δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα συντήρησης του εξοπλισμού που αγοράζουμε τώρα», είπε.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα υπουργός Αμυνας απορρίπτει τα αιτήματα εφοδιασμού του Κιέβου με άρματα μάχης.

«Καμία χώρα δεν έχει προμηθεύσει μέχρι τώρα δυτικής κατασκευής οχήματα πεζικού μάχης ή άρματα μάχης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας πως η Γερμανία δεν θα αναλάβει τέτοια δράση μονομερώς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...