323
Ο Τσαρλς Μπρόνσον βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σχεδόν μισό αιώνα | GettyImages

Τσαρλς Μπρόνσον: Αίτηση αποφυλάκισης έπειτα από 50 χρόνια στο κελί

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 19:31
Ο Τσαρλς Μπρόνσον βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σχεδόν μισό αιώνα
|GettyImages

Τσαρλς Μπρόνσον: Αίτηση αποφυλάκισης έπειτα από 50 χρόνια στο κελί

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 19:31

Ο Τσαρλς Μπρόνσον, ένας από τους πιο διαβόητους κατάδικους της Βρετανίας, έγινε ο πρώτος κρατούμενος που ζήτησε δημόσια ακρόαση για την αποφυλάκισή του μετά τις μεταρρυθμίσεις που την επιτρέπουν. Οι μεταρρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη και δίνουν το δικαίωμα σε όσους εκτίουν ποινές να ζητούν από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης υπό Ορους να συζητάει το αίτημά τους παρουσία των θυμάτων και του Τύπου, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία.

Ο Μπρόνσον, ένας από τους μακροβιότερους κρατούμενους του Ηνωμένου Βασιλείου -βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού 50 χρόνια-  αναμενόταν να ζητήσει να ακουστεί δημόσια το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους, αφού όταν έμαθε ότι θα υπάρξει τέτοια μεταρρύθμιση είχε βιαστεί να δηλώσει ότι θέλει να έχει την πρωτιά, γράφει δημοσίευμα της Telegraph.

Πράγματι, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης με Ορους επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι έλαβε αίτημα να εκδικαστεί δημόσια η υπόθεση του Μπρόνσον και τώρα αναμένεται να εξεταστεί και να αποφασιστεί αν θα γίνει αποδεκτό.

Ο Μπρόνσον πάντως, δεν έχει καθίσει με σταυρωμένα χέρια και κάνει τις δικές του προσπάθειες για να πετύχει την πολυπόθητη ελευθερία του. Στις 13 Ιουλίου έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα στο Sky News ζητώντας να τον βοηθήσουν να βγει από τη φυλακή, όπου βρίσκεται για σχεδόν μισό αιώνα. Τηλεφώνησε και είπε: «Στοιχηματίζω ότι δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι είμαι ακόμα μέσα, έτσι»;

Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποφασίσει το Συμβούλιο Αποφυλάκισης αν η ακρόαση μπορεί να διεξαχθεί δημόσια -αν και εκτιμάται ότι αυτό είναι πολύ πιθανόν να γίνει αργότερα μες στη χρονιά ή στις αρχές του 2023.

Ο Μπρόνσον καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για ένοπλη ληστεία το 1974, αλλά επέστρεψε στη φυλακή λίγο μετά την αποφυλάκισή του, αφού αποδείχτηκε ότι σχεδίαζε άλλο αδίκημα. Εκτίει, όμως, ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε το 1999 γιατί κράτησε όμηρο με την απειλή ενός μαχαιριού έναν καθηγητή που είχε επισκεφτεί κάποιον στη φυλακή. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του το έχει περάσει στην απομόνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...